Stellantis foloseşte un aerodrom abandonat din estul Franţei pentru a depozita maşini care nu pot fi livrate din cauza logisticii

Da mai departe!

Grupul auto Stellantis foloseşte un aerodrom abandonat din estul Franţei pentru a depozita maşini care sunt gata de livrare, dar care nu pot fi expediate sau păstrate la fabrica sa din Sochaux din cauza unor probleme logistice fără precedent, au declarat două surse pentru Reuters.

Producătorii de maşini din Europa au dificultăţi să facă livrări din cauza lipsei şoferilor de camion şi a capacităţii insuficiente de camioane şi trenuri, ca urmare a efectului combinat al războiului din Ucraina şi a consecinţelor pandemiei de Covid-19.

Cu câteva mii de maşini care aşteaptă să fie trimise de la Sochaux, care produce bestsellerurile Peugeot 3008 şi 5008, Stellantis a apelat la o soluţie neobişnuită, folosind un fost aerodrom militar la Lure-Malbouhans, la aproximativ 40 de kilometri distanţă, pentru a le depozita temporar, au spus sursele.

”Acest aerodrom dezafectat este acum utilizat în mod constant pentru depozitarea maşinilor produse la Sochaux”, a spus una dintre surse.

Un purtător de cuvânt al producătorului a declarat că ”îşi asigură spaţii şi suprafeţe suplimentare pentru depozitarea maşinilor”, dar a refuzat să dea detalii.

O sursă a sindicatului a spus că Stellantis produce la fabrica respectivă aproximativ 1.100 de maşini pe zi, dar are capacitatea de a livra doar aproximativ 800.

Related posts