S&P a redus ratingul de credit al Nissan Motor la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor

Da mai departe!

Ratingul de credit al Nissan Motor a fost redus marţi de către S&P Global Ratings la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor, din cauza perspectivelor de profit negative, sub aşteptări, ale producătorului auto japonez în anul 2023, transmite Reuters.

S&P a redus ratingul Nissan cu o treaptă, de la BBB- la BB+, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară, o mişcare care l-a plasat sub nivelul rfecomandat pentru investiţii.

Totuşi, agenţia a spus că perspectiva ratingului este stabilă, pe baza riscului limitat de scădere a profitabilităţii şi a aşteptărilor că producătorul auto din Yokohama va rămâne cu o disciplină financiară conservatoare şi un bilanţ solid.

”Performanţa companiei a fost slabă de mai bine de trei ani”, a spus agenţia de rating în comunicat, adăugând că impactul întreruperilor lanţului global de aprovizionare cu componentele auto cheie va continua probabil în 2023.

”De asemenea, în a doua jumătate a anului, ne aşteptăm ca reducerea cererii de vânzări de maşini noi în SUA şi Europa va exercita presiuni asupra preţurilor de vânzare”, se arată în comunicat.

Related posts