Sindicatele franceze de la Renault au acceptat eliminarea a 2.500 de posturi

Da mai departe!

CFE-CGC, cel mai important sindicat de la grupul auto francez Renault, a anunţat joi că a decis să semneze un acord care prevede eliminarea a 2.500 de posturi în inginerie şi funcţiile terţiare ale companiei în Franţa, via plecări voluntare, transmite AFP.

Semnarea de către CFE-CGC a acestui acord vine după o decizie similară anunţată luni de Force Ouvriere, cel de al patrulea mare sindicat de la Renault. În condiţiile în care cele două sindicate reprezintă împreună mai mult de 50% din angajaţii de la Renault, acordul poate fi validat. Celelalte două sindicate reprezentative, CFDT şi CGT, urmează să se pronunţe şi ele în cursul zilei de joi.

Acest acord face parte dintr-un plan mai amplu care prevede realizarea unor economii de peste două miliarde de euro pe trei ani, anunţat la finele lunii mai de conducerea Renault. Planul prevede eliminarea a 15.000 de posturi la nivel global, dintre care 4.600 numai în Franţa. Cele 2.100 de posturi care sunt prevăzute să fie eliminate la uzinele franceze urmează să facă obiectul negocierilor.

Uzinele Dacia de la Mioveni nu vor fi afectate de această măsură.

Groupe Renault, producător auto din anul 1898, este un grup internaţional prezent în 134 de ţări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule, în 2019. În prezent, compania are peste 180.000 de angajaţi, 40 de fabrici şi 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

 

Related posts