Şeful Tesla, Elon Musk, susţine că este deschis la furnizarea de baterii altor producători auto

Da mai departe!

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a anunţat că firma americană este deschisă la acordarea de licenţe software şi furnizarea de baterii şi sisteme de propulsie, transmite Reuters.

Anterior, Tesla furnizase baterii pentru Mercedes şi Toyota, conform unor acorduri de parteneriat separate. Producerea de baterii este un domeniu în care analiştii şi oficialii din industria auto spuneau că Testa are un avantaj competitiv faţă de producătorii auto consacraţi.
„Tesla este deschisă la acordarea de licenţe software şi furnizarea de baterii şi sisteme de propulsie. Încercăm să accelerăm trecerea la energia sustenabilă, nu vrem să ne zdrobim concurenţii”, afirmă şeful producătorului de vehicule electrice, într-un mesaj postat pe Twitter.
În prezent, Tesla are o societate mixtă axată pe baterii cu Panasonic Corp şi îşi procură baterii de la grupul chinez CATL şi de la firma sud-coreeană LG Chem.
De asemenea, Tesla vrea să-şi construiască propria sa facilitate de producere a bateriilor la fabrica sa din Fremont, California.
Bateriile sunt cel mai scumpe şi mai importante componente ale vehiculelor electrice (EV).

Săptămâna trecută, Elon Musk declara că Tesla intenţionează să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice ce vor fi asamblate la viitoarea uzină din apropiere de Berlin.

Related posts