SEAT components va produce noua cutie de viteze a Grupului Volkswagen

Da mai departe!

Fabrica de Componente Auto SEAT a fost însărcinată cu fabricarea noii cutii de viteze a Grupului Volkswagen, denumită MQ281, care va fi utilizată pentru echiparea autovehiculelor construite pe platforma MQB. Aflată în El Prat de Llobregat, este una dintre unităţile internaţionale de producţie ale Grupului Volkswagen, folosite pentru producţia de transmisii, alături de cele din Kassel (Germania), Mladá Boleslav şi Vrchlabi (Republica Cehă), Córdoba (Argentina) şi cele patru unităţi din China (Tianjin, Dalian, Changchun şi Anting).

Fabrica de Componente Auto SEAT va lansa producţia acestei cutii de viteze în 2019, iar volumul anual de producție este estimat la 450.000 de unităţi, care vor fi distribuite la nivel mondial. Prin producţia cutiei MQ281, va fi depăşită capacitatea de producţie a fabricii, care este unul dintre cele trei centre de producţie spaniole ale companiei auto, alături de Martorell şi Barcelona. Primul model care va fi echipat cu noua transmisie va fi Volkswagen Passat.

Alocându-i producţia acestei cutii de viteze, Grupul Volkswagen confirmă calitatea muncii realizate în ultimii ani la Fabrica de Componente Auto SEAT, perioadă în care unitatea şi-a sporit nivelul de eficienţă şi productivitatea. „Reprezintă o recunoaştere a muncii şi eforturilor tuturor angajaţilor, care, în ultimii ani, au muncit din greu, susţinând optimizarea proceselor desfăşurate în cadrul acestei fabrici. Această veste extraordinară ne face să simţim nemijlocit faptul că am reuşit” a declarat Dr. Andreas Tostmann, Vicepreşedintele SEAT responsabil pentru Producţie.

Până în 2019, unitatea de producţie va fi adaptată şi vor fi instalate noi linii de asamblare pentru a pregăti producţia zilnică de 1.800 de unităţi a noii cutii MQ281. “Este o reală provocare pentru întregul personal şi suntem convinşi că vom reuşi împreună, datorită profesionalismului şi a angajamentului de care am dat deja dovadă în fazele precedente, astfel încât lansarea acestei noi cutii de viteze să fie un succes”, a adăugat Dr. Tostmann.

Volumul actual al Fabricii de Componente Auto SEAT se ridică la circa 650.000 de transmisii, o cifră care este estimată că va creşte la 800.000 de unităţi, odată cu preluarea acestei noi cutii de viteze. Unitatea are peste 1.000 de angajaţi şi exportă 70% din producţie.

De la lansarea sa, în 1979, Fabricii de Componente Auto SEAT i-a fost recunoscut în mai multe ocazii nivelul ridicat de eficienţă, dar şi calitatea ridicată a proceselor sale de producție. Între 2010 şi 2013, şi-a reorganizat procesele de producţie, sporindu-şi astfel capacitatea, productivitatea şi calitatea. În septembrie 2016, Fabrica de Componente Auto SEAT a primit premiul Industrial Excellence Award, care reprezintă o apreciere a excelenţei şi eficienţei aşa-numitei strategii de lean management, prin care a devenit un reper cu privire la productivitate şi calitate.

Related posts