SEAT anunță numele noului său SUV de mari dimensiuni

Da mai departe!

SEAT Tarraco va fi numele celui de-al treilea SUV al mărcii. Cei 146.124 de fani din 134 de ţări care au participat la ultima etapă a acţiunii #SEATseekingName au decis că noul SUV al mărcii se va numi Tarraco.
Denumirea Tarraco a primit 51.903 (35,52%) dintre voturile valide, ce a fost urmat de Avila, denumire care a fost susţinută de 41.993 (28,74%) de participanţi, de Aranda, pe locul trei cu 39.321 (26,91%) de voturi şi de Alboran cu 12.907 (8,83%) de susţinători. Rezultatele voturilor au fost confirmate de EY.

Denumirea Tarraco se potriveşte perfect cu personalitatea noului model. Denumirea actuală a oraşului este Tarragona. Este cea mai veche aşezare romană de pe peninsula Iberică şi a fost una dintre metropolele cele mai importante ale Hispaniei în timpul Imperiului Roman. Acest oraş mediteranean înseamnă cultură, tinereţe, istorie şi arhitectură, valori pe care SEAT le împărtăşeşte şi le transpune în autovehiculele sale.
Tarraco este prima denumire a unui model SEAT ales prin votul publicului şi este cel de al 14-lea nume al unui loc spaniol utilizat pentru o denumire de model al mărcii. Au trecut 36 de ani de când Ronda a fost primul model SEAT denumit după un oraş spaniol, în
anul 1982. De atunci, 12 alte modele au primit ca nume câte o denumire a unui loc din geografia Spaniei: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea şi, cele mai recente, Ateca şi Arona.

SEAT Tarraco este noul model adăugat celei mai mari ofensive de produs implementate vreodată de marcă şi completează gama SUV-urilor, care este deja compusă din Ateca şi Arona. Noul model oferă spaţiu pentru până la 7 pasageri. Ofensiva de produs a fost lansată în 2016, odată cu introducerea modelului Ateca şi a continuat în 2017 cu Leon facelift, urmat de a cincea generație Ibiza şi de noul crossover Arona. SEAT Tarraco va fi lansat la finele anului.

Related posts