S-a inaugurat și a patra uzină Tesla: Giga Texas

Da mai departe!

În urma unei investiții de 1,1 miliarde de dolari, Elon Musk a reușit să își atingă scopul de a avea o a patra uzină pentru mașinile electrice Tesla. La doar câteva zile după ce a inaugurat uzina din Berlin, Elon Musk a deschis în Texas cea de-a patra fabrică de mașini electrice.

Iar ambițiile lui Musk nu par să aibă limite, acesta declarând la inaugurarea noii uzine că, până la sfârșitul anului, ar putea urma anunțuri privind viitoare fabrici. Totodată, conform șefului Tesla, anul viitor va începe producția de serie a Cybertruck și a robotului umanoid Optimus.

Cu mii de fani prezenți la evenimentul de deschidere al uzinei din Texas, cei de la Tesla au pus din nou la cale un show prezentând atât câteva unități Model Y cu care au format steagul statului american, cât și prototipuri ale camionetei Cybertruck și ale capului tractor Semi.

În noua uzină vor fi produse inițial versiunile de top ale Model Y, astfel încât producția anuală a Tesla ar putea urca, în opinia analiștilor, de la 1 milion de vehicule la două milioane.

Ulterior, tot la Austin vor fi asamblate versiuni mai puțin scumpe ale Model Y, Tesla certificând recent, pe lângă varianta cu autonomie de 530 km, și variante cu 450 sau chiar 400 km.

Pe lângă Model Y, Giga Texas va produce, din toamna lui 2023, și camioneta Cybertruck pentru care, deși nu există date certe, par să fi fost plasate peste 1 milion de comenzi.

Giga Texas din Austin devine a patra uzină de mașini electrice a companiei Tesla alături de cele de la Freemont (California), Shanghai (China) și Berlin (Germania).

Tot în viitorul apropiat, analiștii care supraveghează îndeaproape Tesla susțin că va fi lansată o versiune mai mare a Cybertruck, dar și o nouă generație a Model Y (2027). De asemenea, după ani de așteptare, la uzina din Freemont ar putea intra în producție o nouă generație a Tesla Roadster.

Related posts