Rolls Royce Ghost Black Badge – răsfăț total

Da mai departe!

În 2016, marca britanică Rolls Royce s-a gândit să se îndrepte și spre clientela mai tânără și cu dare de mână, astfel Ghost și Wraith au primit versiunea de top Black Badge. Tradiția continuă acum și pe noul Ghost 2022, venit acum cu o versiune Black Badge, pe care am testat-o pentru Autoreport.ro
Black Badge a fost prezentat pentru anul 2022. Black Badge Ghost reprezintă partea întunecată a conceptului Post Opulence: minimalism in extremis. Modelul vine cu ornamente exterioare întunecate, vopsea lustruită manual, ornamente interioare din lemn negru, o versiune ceva mai puternică de 592 CP a motorului V-12 de 6,7 litri și multe altele. Black Badge este foarte personalizabilă, ca toate modelele Rolls-Royce, dar exclusivitatea sa înseamnă că are un preț de pornire mult mai mare decât modelul standard.
Semnele distinctive Rolls-Royce, cum ar fi Spirit of Ecstasy și Grila Pantheon, au fost modificate. În loc să fie pur și simplu vopsite, în procesul tradițional de cromare este introdus un electrolit specific de crom care este depus pe substratul din oțel inoxidabil, întunecând finisajul. Grosimea sa finală este de doar un micrometru – aproximativ o sutime din grosimea unui fir de păr uman.
Pe noile modele, sigla Spirit of Ecstasy este acum de culoarea negru lucios, iar sigla dublu R este finisată cu nuanțele argintiu și negru. Părțile cromate, capota, dar și țevile de eșapament au primit margini negre.
Grila este acum iluminată, în timp ce farurile au fost decorate cu lumini complexe. Ghost are o siluetă mai sportivă decât Phantom și pare că oferă o plăcere mai mare la condus.
Sub capota superbului model se află motorul V12 twin-turbo de 6.75 de litri, care se regăsește și la Phantom. Acesta produce 592 de cai putere şi un cuplu motor impresionant, care este distribuit către sistemul cu patru roţi directoare construite pentru a face faţă oricăror provocări. Mașina ajunge la 100 km pe oră în doar 4,6 secunde. Ceea ce este impresionant. Cutia de viteze este una automată cu 8 rapoarte care distribuie perfect atât puterea cât și cuplul motorului spre sistemul de tracțiune integrală. Confortul oferit, dar și sportivitatea sunt exemplare, la fel și comportamentul dinamic al acestui model pe care nu te poți abține să nu-l conduci.
Inginerii au creat o personalitate dinamică, compatibilă cu interpretarea vizuală a lui Black Badge Ghost, fără a compromite senzația de rulare fără efort caracteristică mărcii și reglarea acustică exhaustivă: direcția și suspensiile sunt mai receptive, iar puterea suplimentară și cuplul suplimentar asigură o experiență de condus plină de energie.
În interior modelul oferă tot confortul necesar unor oameni de succes. Ghost Black Badge pare că te și răsfață cu un interior ireproșabil. De la bord și până la cel mai neînsemnat buton, designerii Rolls Royce au dat ce aveau mai bun.
La fel ca cabina oricărui Rolls-Royce, noul Ghost este opulent în interior, cu fiecare suprafață, buton, comutator și chiar mânerul ușii realizate din materiale de calitate. Gândiți-vă la covor gros, piele fină granulată, accente din lemn real și metal și chiar și la o garnitură de cap disponibilă cu LED-uri mici integrate pentru a simula un cer luminat de stele. O incrustație iluminată pe tabloul de bord strălucește atunci când șoferul pornește Ghost, adăugând atmosfera de noapte înstelată. Cel mai bun loc din mașină este în spate, unde pasagerii sunt tratați cu păceri precum scaune cu masaj, un sistem de divertisment și extrem de mult spațiu pentru picioare. Pe lângă furnizarea unui hotspot Wi-Fi, Ghost are un ecran tactil mare de infotainment cu navigare ce poate fi ascuns în bord. Ghost are interfețele Apple CarPlay și Android Auto. Un sistem de divertisment cu ecran dublu pe locurile din spate le permite pasagerilor să ajusteze radioul, să introducă destinații în navigare și multe altele. Rolls-Royce furnizează, de asemenea, un sistem stereo Bespoke cu 18 difuzoare, cu o putere de 1300 de wați și conuri de difuzoare din magneziu-ceramic.
Desigur că Rolls Royce a creat o mașină plină de tehnologie. Printre sistemele de asistență prezente la bord se numără: cruise control adaptiv, avertizare de coliziune și trafic lateral, avertizare la părăsirea benzii. Un sistem foarte avansat care funcționează și pe timp de noapte, avertizează șoferul dacă apar în calea lui pietoni sau animale. Desigur că o astfel de mașină de dimensiuni mari are nevoie de ajutoare la manevrabilitate, aici intervenind un sistem de camere cu vedere panoramică 360 de grade.

Rolls Royce Ghost Black Badge
Viteza maximă: 250 km/oră (limitată)
Acceleratie 0-100 km/h s: 4.6
L/l/î: 5.546/1.978/1.571
Masă proprie: 2.553 kg
Motor/cilindree: V12 – 6,8 litri
Putere (CP): 592 la 5.250 rpm
Cuplu maxim (Nm): 900 la 1.700 rpm
Consum mediu: 15 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts