Rezultate bune în primul semestru pentru Porsche

Da mai departe!

Porsche a înregistrat rezultate foarte bune în prima jumătate a anului 2016. SUA și China rămân piețele cu cele mai puternice creșteri și cele mai importante pentru marca germană de mașini de lux.

Stabilizare la un nivel ridicat: cu 117.963 de vehicule noi livrate la nivel mondial, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 3% în prima jumătate a anului 2016, comparativ cu cifrele din anul precedent. Principalii vectori cărora li se datorează această creștere sunt modelele Cayman și Boxster. Piețele din SUA (+6%) și China (+4%) au înregistrat o ușoară creștere în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Aceste cifre sunt pe măsura așteptărilor lui Detlev von Platen, Membru al Comitetului executiv pentru vânzări și marketing. El a subliniat faptul că succesul atins anul trecut a rămas obiectivul pentru 2016. „În 2016, cel mai important scop este consolidarea piețelor noastre de vânzări. Având regiuni de vânzări puternice, precum SUA, China și Europa, Porsche se află într-o poziție foarte puternică pentru viitor și este, în mare măsură, independent de volatilitatea piețelor naționale”, a continuat von Platen.

Cayman și Boxster rămân un pilon important pentru creșterea semnificativă. La nivel mondial, s-au livrat 6.115 de automobile Cayman și 6.740 de vehicule Boxster, ambele modele înregistrând în mod clar o rată de creștere de două cifre. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, Macan a înregistrat o creștere de 11%, cu un total de 45.086 de automobile noi livrate. La rândul său, modelul 911 continuă să fie la fel de popular, cu 18.579 de automobile nou livrate (+10%). Ca urmare a schimbărilor aduse modelului, odată cu lansarea noii versiuni, vânzările pentru Panamera s-au menținut la un nivel mai mic față de cel atins în anul precedent. „Feedback-ul primit după lansarea mondială a noului Panamera la sfârșitul lunii iunie a fost pozitiv, prin urmare suntem foarte optimiști cu privire la acest lucru. Anticipăm o creștere semnificativă din partea acestui model”, a declarat von Platen. Noul Porsche Panamera este deja disponibil la comandã.

China a fost, din nou, cea mai puternică piață națională în prima jumătate a anului 2016, clasându-se înaintea SUA (26.708 livrări) cu livrări de 30.440 de unități. Europa își menține nivelul ridicat din anul precedent, înregistrând o creștere a vânzărilor cu 5%, la 40.646 de automobile noi, în timp ce pe piața germană această creștere a fost de 2%, respectiv 15.299 de automobile noi, livrate.

Related posts