Renault restabileşte dividendele în urma îmbunătăţirii perspectivelor

Da mai departe!

Producătorul auto francez Renault a anunţat că va acorda dividende, pentru prima dată în ultimii patru ani, în urma îmbunătăţirii câştigurilor şi a marjei operaţionale, transmite Reuters.

Deşi compania a revenit pe pierderi ca efect al retragerii sale din Rusia, în 2022 marja operaţională a grupului s-a dublat faţă de 2021, la 5,6%, în urma concentrării pe lansările de noi vehicule electrice şi a unor discounturi mai reduse.

„Am ieşit din situaţia de urgenţă şi am revenit în joc, gata să zburăm şi să concurăm”. Mediul rămâne dificil pentru industria auto în 2023, în special în privinţa aprovizionării şi a logisticii, a afirmat directorul general Luca de Meo, după raportarea rezultatelor anuale.

În acest an, Renault are ca obiectiv o marjă operaţională a grupului de 6% sau mai mult, peste estimările analiştilor, de 5,5%.

Compania a propus dividende de 0,25 euro pe acţiune, pentru prima dată din 2019, când s-au acordat dividende de peste trei euro pe acţiune. Acordarea dividendelor ar urma să fie aprobată la Adunarea Generală din 11 mai.

La divizia auto, fluxul de numerar operaţional a ajuns anul trecut la nivelul record de 2,1 miliarde de euro, în timp ce analiştii previzionau 1,68 miliarde de euro.

Renault, care a revenit pe profit în 2021 după doi ani de pierderi, a anunţat că fără eliminarea subsidiarei ruse Avtovaz, câştigul net a urcat cu 1,1 miliarde de euro faţă de 2021, ajungând la 1,6 miliarde de euro.

Joi, acţiunile Renault au revenit pe scădere după ce dimineaţa au atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, dar rămân în creştere cu 34% în acest an.

Related posts