Renault obţine un împrumut garantat de stat de cinci miliarde de euro 

Da mai departe!

Renault a ajuns la un acord cu băncile pentru un împrumut garantat de stat, de cinci miliarde de euro (5,47 miliarde de dolari), pentru a ajuta producătorul auto francez să limiteze impactul economic al pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Împrumutul garantat de stat, la care Renault lucrează de aproximativ o lună, ar trebui să fie în scurt timp supus spre examinare Consiliului de Administraţie, înainte de a fi aprobat oficial de Ministerul Economiei, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al Renault n-a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Luna trecută, Comisia Europeană a aprobat un împrumut de cinci miliarde de euro garantat de statul francez pentru Renault, un ajutor destinat să limiteze impactul economic al pandemiei.

„Aceste garanţii de împrumut vor ajuta grupul Renault să obţină lichiditatea de care are urgentă nevoie. Renault este un important producător auto european, cu peste 73.000 de angajaţi în Europa. Am cooperat îndeaproape cu Franţa pentru a ne asigura că acest sprijin poate fi introdus cât mai rapid posibil, în linie cu normele UE”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Din cauza pandemiei, Renault avea în plan să închidă 4 fabrici din Franța și să facă disponibilizări la unitatea din Slovenia. Planurile, probabil, vor fi urmate în ciuda aprobării acestui împrumut, având în vedere criza economică ce va urma.

Related posts