Renault Megane – test de lansare

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat ieri cea mai frumoasă mașină din segmentul compact, noul Renault Megane. Modelul vine în premieră în gamă sa cu modelul 4Control, dar și cu un design cel puțin interesant. Testul s-a desfășurat pe ruta București-Covasna, iar despre calitățile versiunii GTLine a trebuit să ne convingem pe circuitul Prejmer.

La 20 de ani după apariția primei generații Megane, vândute în peste 6,6 milioane de unități în întreaga lume, Renault își reînnoiește gama și lansează a patra generație a modelului. Prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generație Megane adoptă un design provocator și oferă un pachet tehnologic unic, caracteristic modelelor din segmentele superioare. Modelul preia noua linie a identității de marcă și beneficiază de semnătura luminoasă Renault distinctivă, cu un design masculin, cu umerii sculptați și partea frontală inconfundabilă care integrează logo-ul vertical. Proporțiile sale desenează o siluetă sportivă, iar identitate luminoasă specifică blocurilor optice față, în formă literei C, contribuie la aspectul dinamic al modelului.

Noul Megane propune sistemul multimedia R-LINK2, un adevărat centru de comandă cu un ecran de 8,7-inch. Unic în segment, ecranul oferă un confort similar utilizării unui smartphone sau a unei tablete. Tehnologia inclusă in sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului mașinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Confort, Sport, Neutru, Eco și un mod „Perso” care poate fi setat de către șofer. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-Link 2 sau direct de pe consola centrală, gestionează răspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, opțiunile de confort ale habitaclului, ambianta luminoasa, variația efortului volanului, sau parametrii sistemului 4Control. Pachetul cu sisteme de asistentă condus, toate moderne și ușor de utilizat, ce includ și un sistem de tip „head-up display”, asigură un plus de siguranță si confort.

4CONTROL pentru noul Megane GT – o premiera in segment

Noul Megane GT este primul vehicul din segment ce beneficiază de tehnologia 4CONTROL. Configurat de către inginerii Renault Sport special pentru Noul Megane GT, această tehnologie asigură sportivitate, dinamism și precizie în curbe, totodată oferind o plăcere de a conduce inedită.

Patru versiuni de echipare

Noul Megane propune o serie de echipamente și tehnologii de segment superior și, de asemenea, o gamă largă de motoare.
Versiunea de bază LIFE asigură deja un nivel satisfăcător de dotări standard, incluzând: ABS cu sistem de asistentă la frânarea de urgență (AFU), ESP cu asistentă la pornirea în pantă (HSA), aer condiționat cu reglaj manual, Cruise Control, sistem complet de airbag-uri , radio cu port USB, tehnologie Bluetooth, funcția Eco Mode pentru reducerea consumului de carburant și lumini de zi față si spate cu tehnologie LED.
Confortul crește pentru versiunea de echipare ZEN. Această versiune propune următoarele echipamente standard în plus față de versiunea de bază: proiectoare de ceață, climatizare automată pe două zone cu senzor de calitate a aerului, geamuri electrice față și spate cu impuls precum si consola centrala înaltă cu spațiu pentru depozitare și costieră incluse.
Versiunea INTENS vine cu: oglindă interioară retrovizoare electrocrom (cu efect automat anti-orbire), sistem de închidere și demaraj tip”maini libere”, faruri cu tehnologie „full LED” PURE VISION, tablou de bord complet digital, afișaj color tip TFT 7″, sistemul Multi-Sense, scaune față cu sistem de încălzire, sistemul multimedia R-LINK 2 conectat cu ecran tactil 7”, lumini ambientale interior (corelate cu sistemul Renault Multi-Sense, plasate pe panourile ușilor și pe consolă mediană) dar și jante aliaj de 16” sau tapițerie mixtă piele/velur.
Nivelul exclusiv de echipare GT propune șasiul 4CONTROL, ce asigură dinamism, precizie și senzații accentuate. Acesta versiune include echipamente și funcții specifice, din zona sport: funcție Launch Control pentru demaraje rapide si controlate, clapete de comandă pentru cutia EDC și pedalier sportiv din aluminiu, inclusiv schimbător de viteze specific GT, volan din piele cu design sportiv incluzând suporturi pentru odihnirea degetelor, scaune față tip GT cu suport lateral îmbunătățit și tetiere integrate și difuzor spate cu design sport tip Formula 1.

Noul Megane propune o gama largă de motorizări:

  • Energy 1.5 dCi 90, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte
  • Energy 1.5 dCi 110, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte
  • Energy 1.5 dCi 110 EDC cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte
  • Energy 1.6 dCi 130 cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte
  • Sce 115 cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte
  • Energy 1.6 TCe130 cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte
  • Energy TCe 205 EDC cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte

Noul Renault Megane este disponibil în România cu un preț care începe de la 14.800 euro cu tot cu TVA.

Related posts