Renault a prezentat în România faceliftul gamei Mégane

Da mai departe!

Renault deschide comenzile pentru Mégane facelift, modelul său deja foarte popular, lansat în 1995 și achiziționat de atunci în peste șapte milioane de exemplare, din patru generații, în întreaga lume. Mai mult decât un simplu model, Mégane a devenit o întreagă linie, incluzând versiuni sportive sub eticheta R.S., considerate etalon în categoria hatch-ului sportiv, mai ales când vorbim despre R.S. TROPHY-R, un nou deținător al recordului pe faimosul circuit Nürburgring (Germania) în 2019.

Designul exterior al noului Mégane a fost îmbunătățit cu linii sculptate și dinamice, în conformitate cu identitatea mărcii Renault, pentru a oferi și mai mult caracter și eleganță. Farurile Noului Mégane au acum tehnologia LED Pure Vision. Disponibilă de la primul nivel de echipare, aceasta înlocuiește luminile cu halogen anterioare. Mai eficiente, aceste noi faruri îmbunătățesc și măresc fasciculul luminos cu aproape 30%, oferind o vizibilitate mai mare, siguranță și confort la condus. Farurile, stopurile și farurile de ceață sunt acum LED-uri.
Noul Mégane are o nouă bară de protecție față, precum și o noua grilă frontală, care, începând de la al treilea nivel de echipare, încorporează elemente cromate. Noul model prezintă acum o carcasă a farurilor de ceață cu ornament cromat și elemente de design suplimentare care oferă o aerodinamică îmbunătățită. Liniile de contur ale noilor stopuri echipate cu tehnologie LED au fost ridicate pentru a afișa un nou design, iar indicatoarele au devenit mai dinamice. Renault Mégane prezintă, de asemenea, un panou inferior mai sofisticat. Designul aripilor a fost schimbat, fiind înglobată iluminarea la nivelul mânerului ușii. Sunt disponibile și jante noi de 16” și 18”. Noul Mégane și Noul Mégane Estate vor fi disponibile în 10 culori de caroserie, dintre care trei complet noi: Solar Copper, Baltic Gray și New Highland Gray.

Spațiul interior – upgrade
În interiorul Noului Mégane, noile caracteristici tehnologice facilitează experiența de condus și fac parte dintr-un mediu din ce în ce mai elegant și sofisticat. Pentru prima dată, Noul Mégane are un tablou de bord digital bazat pe un ecran de 10” (în funcție de versiune). Acesta include navigarea prin satelit pentru a oferi o experiență personalizată și intuitivă. Noul ecran de 9,3” de pe tabloul de bord oferă o zonă de afișare de două ori mai mare decât versiunea de 7”. Această tabletă verticală se potrivește perfect în bord și oferă habitaclului un aspect foarte modern. Cu noul său sistem multimedia conectat Renault EASY LINK, vehiculul oferă o gamă largă de servicii multimedia, navigație și infotainment.
Comenzile consolei centrale, în special panoul de control al aerului condiționat care include afișajul temperaturii, au primit un aspect mai modern, mai atractiv și o ergonomie îmbunătățită. Cele mai utilizate comenzi de asistență pentru șofer pot fi activate de pe volan. Fiecare nivel de echipare are o tapițerie specifică, adăugând rafinament spațiului interior. Scaunul șoferului oferă acum reglaj electric (în funcție de versiune).
Noul Mégane prezintă o nouă oglindă retrovizoare fără ramă cu funcție automată anti-orbire, începând cu echiparea Intens.

Tehnologie inovatoare la bord
Noul Mégane rămâne fidel ADN-ului său și continuă să ofere o experiență plăcută de conducere și o tehnologie de ultimă generație, de la ecranul multimedia conectat la modurile de conducere personalizate Multi-Sense. Aceste caracteristici sporesc confortul, siguranța și conectivitatea noului model.
Cu o interfață nouă, sistemul EASY LINK realizează replicarea anumitor aplicații de smartphone, pentru a asigura o experiență ergonomică și funcțională inovatoare. Widget-urile modulare permit utilizatorilor să își personalizeze ecranul și oferă acces direct la funcțiile și aplicațiile preferate.
Tehnologia Renault Multi-Sense disponibilă pe noile modele poate combina mai multe stiluri de condus într-unul singur. Setările Multi-Sense ajustează cartografierea motorului, direcția, iluminarea ambientală și configurația afișajului digital care înlocuiește cadranele pentru a oferi o experiență de conducere adaptată, potrivita cu starea de spirit a șoferului. Sunt disponibile patru moduri:
– Mod Eco, pentru a reduce consumul și emisiile de CO2;

– Modul Confort, pentru o experiență mai relaxată;
– Mod Sport, pentru o plăcere sporită la volan, agilitate și reactivitate sporită;
– MySense (modul implicit), pentru o experiență adaptată și personalizată.

Aplicația pentru smartphone MY Renault, alături de noul sistem multimedia Renault EASY LINK, reprezintă o parte esențială a pachetului EASY CONNECT de pe Noul Mégane, care include un set întreg de aplicații, platforme și servicii care facilitează mobilitatea conectată atât în interiorul, cât și în exteriorul vehiculului. De exemplu, permite interacțiunea la distanță cu vehiculul, inclusiv localizarea acestuia, navigarea door-to-door cu instrucțiuni de călătorie trimise mașinii și, nu în cele din urmă, activarea de la distanță a luminilor.

Sisteme de asistență modernizate
Noul Mégane dispune de multiple sisteme de asistență pentru șofer înglobate în conceptul deja cunoscut Renault EASY DRIVE. Controlul adaptiv al vitezei, prezent deja în gama Mégane, dispune acum de sistemul Stop & Go, disponibil cu motoarele TCe 140 și 160 EDC FAP. Dacă mașina trebuie să se oprească, de exemplu, într-un blocaj de trafic, sistemul poate opri în siguranță vehiculul și îl poate reporni automat în termen de trei secunde când traficul începe din nou să se miște. Sistemul activ de frânare de urgență este îmbunătățit cu funcția care detectează pietonii. Aceasta oferă siguranță optimă, avertizând șoferul cu privire la o situație periculoasă și, dacă acesta din urmă nu reacționează, poate activa sistemul de frânare.

Echipat cu o nouă tehnologie de senzori radar, Blind Spot Warning are o acoperire mai largă și asigură o identificare mai precisă a vehiculelor din apropiere, chiar și a celor care ies dintr-o parcare, indiferent de condițiile meteorologice. Deja prezentat în gama Mégane, Lane Departure Warning este acum mai eficient și asociat cu sistemul Lane Keep Assist. Sistemul se activează la viteza de 60 km / h, pentru a avertiza șoferii sau chiar pentru a corecta direcția de mers, dacă vehiculul este pe cale să treacă o linie, fără a utiliza mai întâi indicatorul de viraj.

Din seria sistemelor de asistență nu lipsesc nici funcția prin care se dictează oboseala șoferului, funcția Easy Park Assist, comutatorul automat între fază lungă și luminile de întâlnire sau recunoașterea semnelor de circulație.

Noul Megane R.S Line – un nou design inspirat din motorsport
R.S. Line, noua versiune de design a gamei Mégane, înlocuiește pachetul anterior GT Line, un element important al strategiei gamei Renault Sport pe toate piețele din ultimii zece ani.
Mai sofisticată, R.S. Line devine astfel versiune de echipare separată, de sine stătătoare și pe piața din România. Aspectul exterior, precum și interiorul adoptă un look mai sportiv, care răspunde cerințelor unui număr tot mai mare de clienți care caută un design deosebit și vibrant.
În exterior, Noul Mégane R.S. Line prezintă o linie specifică F1, semnătura iconică a modelelor R.S.. De asemenea, se remarcă prin grila frontală în formă de fagure și jantele sale speciale din aliaj de 17 „ Monthlery. Spatele este mai musculos, cu două țevi de evacuare pe noul Mégane hatchback și una singură, cromată, pe versiunea estate.
La interior, elementele caracteristice ale versiunii R.S. Line sunt scaunele sport cu suport lateral suplimentar, inserțiile cu aspect de carbon, volanul sportiv din piele perforată marcat cu emblema grafica specifică R.S și pedala din aluminiu. O tapițerie neagră accentuată de noi cusături și inserții roșii și gri pe scaune, precum și schimbătorul de viteze transformă scaunul șoferului într-un adevărat cokpit.
Cu aceste caracteristici sportive suplimentare, Noul Mégane R.S. permite clienților să se simtă și mai puternic asociați cu experiența de curse care face parte din ADN-ul mărcii Renault.

Renault Mégane în România
Noul Mégane oferă o selecție de motorizări pe benzină și diesel, cu o gamă largă de niveluri de putere și o gamă de transmisii manuale sau automate, pentru a se potrivi tuturor tipurilor de utilizare. Nivelurile de echipare sunt construite astfel încât să răspundă fiecărei așteptări si exigențe în utilizare.
Nivelul de echipare LIFE propune deja faruri full LED Pure Vision, semnătura luminoasă C-shape, geamuri electrice față și spate, în timp ce ZEN aduce suplimentar jantele de otel 16″ Flexwheel, design Elliptik, precum și tapițerie textilă de culoare Carbon închis.
Versiunea INTENS completează oferta cu senzori de parcare față și spate, sistem de detectare a oboselii cu avertizare sonoră în caz de abatere de la traiectorie, proiectoare de ceață cu iluminare statică în viraj.

Related posts