Recomandări ale Poliției Române pentru motocicliști

Da mai departe!

Odată cu venirea primăverii, motocicliștii sunt din ce în ce mai prezenți în trafic. Pentru o călătorie în siguranță Poliția Română recomandă șoferilor să se asigure temeinic atunci când schimbă direcția de mers, iar motocicliștilor să se facă vizibili prin purtarea de echipament de protecție cu elemente reflectorizante, să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic.

Recomandări pentru motocicliști:

Păstrați contactul vizual — nu presupuneți că vă văd ceilalți. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!

Anticipați intențiile partenerilor de drum — chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanța ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacție!

Feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții — cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!

Asigurați-vă în oglizi atunci când virați — șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!

Fiți pregătit pentru condiții periculoase de drum — carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriș, cale de rulare tramvai, gropi și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta grav aderența generând accidente!

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le ‘tăia’ — multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!

Utilizați o cască de protecție omologată — care îndeplinește standardele actuale de siguranță. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparația poate ascunde vicii structurale!

Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști — numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident și vă protejează de intemperii. Preferați echipamentul modular ,,în straturi’ astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare!

Protejați-vă ochii — curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot rani ochii sau fața. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecție inclusă!

Fiți vizibil — purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugați material reflectorizant în plus sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Recomandări pentru șoferi:

Asigurați-vă temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Și în niciun caz nu întoarce pe linia continuă!

Păstrați banda în viraje!

Asigurați-vă înainte de a deschide portiera — lucru valabil și pentru cei care vă însoțesc!

Poliția Română vă dorește drum bun!

Related posts