Rechemări în service pentru Dacia Spring pentru probleme la încărcare

Da mai departe!

Dacia a inițiat o campanie de rechemare pentru modelul electric Spring, care are ca scop actualizarea software-ului mașinii. Eroarea care stă la baza rechemării afectează procesul de încărcare a bateriei.

Un document trimis de Dacia mai multor proprietari ai modelului electric Spring arată că producătorul român a inițiat o campanie de rechemare în service pentru remedierea „unei posibile funcționări necorespunzătoare a unității de încărcare a vehiculului”. Posesori de Spring au confirmat că au fost primite aceste înștiințări, care vizează mașinile produse în 2022.

„Dacia acordă o deosebită atenție calității de fabricație și urmărește în mod permanent evoluția autovehiculelor fabricate. Echipele noastre au observat o posibilă funcționare necorespunzătoare a unității de încărcare a vehiculului, ceea ce ar putea conduce la afișarea unei alerte pe tabloul de bord sau ar putea împiedica pornirea vehiculului”, se arată în adresa trimisă clienților, care sunt chemați în cel mai apropiat service. „Vă invităm așadar să contactați în cel mai scurt timp un Reparator Autorizat Electric Dacia din România și să stabiliți o vizită pentru a efectua, în mod preventiv, verificarea și reprogramarea unității de încărcare a vehiculului”. Intervenția de actualizare a softului de încărcare va fi făcută gratuit. Campania nu apare în lista de rechemări a Uniunii Europene, Rapex, având în vedere că nu este una care pune în pericol siguranța utilizatorilor. Până acum, Dacia Spring a mai lansat o singură campanie, care viza remedierea unor posibile defecțiuni la centura de siguranță de pe bancheta din spate a mașinii.

Față de producătorii auto care vând mașini electrice mai scumpe, Dacia nu poate efectua actualizări online (Over-The-Air – OTA), ci este nevoie ca mașinile să meargă în service. Erorile de încărcare au fost sesizate de utilizatorii Dacia Spring în ultimele luni, mașinile afișând diferite mesaje de eroare la încărcare sau fiind în imposibilitatea de a fi încărcate. Reprezentanții Dacia au confirmat pentru Profit.ro campania de rechemare, precizând că mașinile vizate au fost produse în iulie – octombrie 2022. „Dacia a lansat o Operațiune Tehnică Specială (rechemare în service) pentru 1.730 de vehicule Spring fabricate în perioada iulie – octombrie 2022, pentru care s-a constatat existența unui risc de funcționare necorespunzătoare a unității de încărcare din vehicul”, au precizat reprezentanții Dacia. „Conform procedurii utilizate în astfel de situații, clienții posesori ai vehiculelor vizate au fost informați prin scrisoare recomandată și au fost invitați să se prezinte la unul din reparatorii autorizați Dacia pentru vehicule electrice, pentru verificarea preventivă a unității de încărcare și, la nevoie, pentru reprogramarea acesteia”. Intervenția este gratuită pentru client, costurile fiind acoperite de Dacia. În 2022, în România au fost înmatriculate 6.830 de automobile Spring, iar la nivel european, aproape 49.000 de Spring au ajuns la proprietarii lor, însă nu toate aceste automobile sunt vizate de campanie.

Related posts