Programul Rabla și Rabla Plus vor fi reluate în martie

Da mai departe!

Guvernul a anunțat că va continua să finanțeze Programele Rabla şi Rabla Plus, se arată într-un anunț oficial remis de premierul Ludovic Orban. Programele vor fi reluate, probabil, din luna martie
.
Ludovic Orban: ”Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls, în special pentru producătorii din România. Industria auto în România are un procent foarte important din produsul intern brut. De asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, or, aici e nevoie de acest stimulent pentru a creşte, practic, producţia internă.”

În 2019, s-a menținut o primă de casare de 6.500 lei, la care s-a acumulat în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid. Cei care cumpărau mașini electrice puteau primi până la 10.000 euro.
Rămâne să aflăm dacă și în 2020 se va menține ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% la sută electrice.
Rabla – Programul de Înnoire a Parcului Auto este un program prin care guvernul României urmărește scoaterea de pe piață a autovehiculelor vechi. Programul a debutat în anul 2004.

Related posts