Primul MINI Cooper SE Cabriolet electric

Da mai departe!

MINI lansează primul cabrio electric. MINI Cooper SE Cabriolet oferă un alt impuls puternic pentru ca marca să devină una complet electrică. Modelul va fi produs în numai 999 de exemplare şi poate fi comandat şi în România cu un preţ de 60.035 Euro cu TVA inclus (50450 Euro fără TVA).

În urma reacţiilor pozitive cu privire la unicatul prezentat în vara anului 2022, MINI continuă acum cu o serie mică MINI Cooper SE Cabriolet care reprezintă un alt pas mare în direcţia mobilităţii electrice. Din aprilie 2023, MINI Cooper SE Cabriolet va fi disponibil în Europa într-un număr limitat de 999 de unităţi.

„În urmă cu trei ani, am lansat modelul electric MINI Cooper SE, iar astăzi unul din cinci MINI vândute în Europa este un MINI electric. Acest succes ne-a determinat ca în doar câteva luni să implementăm seria mică de MINI Cooper SE Cabriolet. Sunt încântat că putem oferi celor 999 de clienţi MINI sentimentul go-kart extraordinar şi exclusiv într-o decapotabilă”, spune Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI.

MINI Cooper SE Cabriolet este disponibil în Enigmatic Black şi White SIlver. Mânerele uşilor, semnalizatoarele laterale şi contururile farurilor şi ale stopurilor sunt finisate în Resolute Bronze. Siglele MINI şi literele modelului sunt decorate în nuanţa Piano Black. Sigla E, cunoscută de la MINI Cooper SE, se găseşte pe spoilerul faţă şi în spate, subliniind astfel vizual plăcerea de a conduce fără emisii locale.

Alte detalii de echipare specifice ediţiei se regăsesc pe ornamentele pragurilor şi ale semnalizatoarelor laterale, iar prin inscripţia 1/999 este subliniat caracterul exclusivist al ediţiei limitate MINI decapotabile.

MINI îşi asumă un rol de pionier cu jantele din aliaj specifice ediţiei. Jantele de 17 inchi, din aliaj turnat, cu design Electric Power Spoke în două tonuri sunt realizate 100% din aluminiu reciclat. Combinaţia de energie electrică verde în timpul producţiei şi utilizarea materiei prime secundare poate reduce semnificativ emisiile de CO2 în comparaţie cu procesele de fabricaţie convenţionale.

Scaunele sport au design MINI Yours Leather Lounge sunt încălzite. Volanul sport multifuncţional din piele, cu finisaj din piele Nappa, este disponibil opţional cu încălzire. În braţul inferior al volanului, emblema MINI Electric evidenţiază faptul că al decapotabilei electrice. Suprafeţele Piano Black exclusive, care pot fi evidenţiate cu stil de iluminarea ambientală, contribuie şi ele la statutul exclusiv al automobilului. Designul interiorului subliniază caracterul electric al decapotabilei cu patru locuri, cu accente de culoare galbenă, cum ar fi întrerupătorul start-stop galben.

Pe lângă numeroase alte dotări, echiparea de înaltă calitate este completată în cockpit de serviciile eDrive cunoscute de la MINI Cooper SE. Acestea oferă conducătorului informaţii despre consumul actual de energie, autonomie şi sfaturi pentru un stil de condus economic. Toate informaţiile esenţiale sunt rezumate pe MINI Head-Up Display în timpul condusului. La călătoriile mai lungi, tempomatul activ cu funcţie Stop & Go şi MINI Driving Assistant, printre alte, îmbunătăţesc confortul ediţiei limitate MINI Cabriolet cu propulsie electrică.

Cu o lungime de 3.863 mm, un ampatament de 2.495 mm, o lăţime de 1.727 mm şi o înălţime de 1.455 mm, dimensiunile, inclusiv portbagajul cu volum de încărcare de 160 l, rămân neschimbate faţă de MINI Cabriolet cu motor convenţional. Motorul electric de 135 kW/184 CP provine de la centrele de competenţă în mobilitate electrică ale BMW Group din Dingolfing şi Landshut. Dimensiunile sale mici permit o distribuţie deosebit de armonioasă a sarcinii pe punţi şi favorizează manevrarea agilă şi uşor de controlat. Propulsia electrică accelerează MINI Cooper SE Cabriolet de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde.

Cu o autonomie de 201 de kilometri determinată în ciclul de testare WLTP, excursiile cu decapotabila sunt posibile cu mult dincolo de limitele oraşului. Până la 30 km/h, soft topul din material textil, alimentat electric şi, prin urmare, deosebit de silenţios, în stilul MINI Yours, cu model Union Jack tipic, poate fi deschis, închis sau fixat ca un acoperiş glisant.

Cu MINI Cooper SE Cabriolet, MINI îşi evidenţiază flexibilitatea şi pentru prima dată a pus bazele unei producţii în serie mică. MINI Cooper SE Cabriolet va fi produs într-o ediţie limitată de 999 de unităţi, alături de MINI Cabriolet convenţional, în Ţările de Jos.  

30 de ani de la primul cabriolet Mini

Ideea unui decapotabil era prima dată lansată de un dealer Rover din Germania. Acesta crease artizanal primele modele Mini Cabriolet într-un total de 75 de unităţi şi le lansa în 1991.

În 1993, în urmă cu 30 de ani debuta primul cabriolet al mărcii, promovat ca „cea mai mică decapotabilă cu patru locuri din lume”. Proiectul, produs împreună cu carosierul

Karmann din Germania, a fost disponibil pe piaţă până în 1996 şi a fost produs într-un total de 1081 de exemplare.

Related posts