Previziuni: Europa va avea uzine de baterii cu o capacitate de 500 GWh până în 2025

Da mai departe!

Un studiu realizat în Germania arată că producția de celule pentru bateriile mașinilor electrice va cunoaște o perioadă de creștere puternică în Europa în următorii ani.

Raportul Fraunhofer Instituts für System und Innovationsforschung (ISI) din Karlsruhe cu privire la producția de celule pentru baterii destinate mașinilor electrice arată o creștere majoră în următorii ani.

Experții ISI au examinat planurile și anunțurile a peste 40 de companii din întreaga lume care își doresc să deschidă fabrici de baterii în Europa. Conform lui Lukas Weymann, unul dintre cercetătorii ISI, în baza datelor colectate au fost dezvoltate scenarii cât mai realiste posibil.

Rezultatele au arătat că doar în următorii trei ani, până în 2025, capacitățile de producție a celulelor pentru baterii din Europa se vor multiplica de patru ori până la mai mult de 500 de GWh.

Ulterior, până în 2030, capacitatea uzinelor din Europa va urca și mai mult, de chiar zece ori, până la 1,5 TWh. Coroborate cu estimările privind producția globală de baterii, datele de mai sus arată că, până la sfârșitul acestui deceniu, aproximativ un sfert din capacitatea prognozată la nivel mondial ar proveni din Europa.

Din totalul producției estimate pentru Europa la nivelul anului 2030, circa 400 GWh ar fi generați de noi unități de producție din Germania.

„Urmărim și evaluăm de mulți ani anunțurile producătorilor de baterii și am observat o creștere foarte puternică a proiectelor pentru Europa, mai ales recent. Cu 1,5 TWh, acum putem spune că se va depăși o barieră remarcabilă”, a declarat pentru Automobilwoche Lukas Weymann.

Related posts