Președintele Franței subliniază necesitatea unui ”sprijin puternic” pentru sectorul auto european în faţa Statelor Unite şi Chinei

Da mai departe!

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, preconizează un „sprijin puternic” şi „cât mai curând posibil” pentru industria europeană de automobile în faţa Chinei şi Statelor Unite, într-un interviu acordat cotidianului Les Echos care urmează să fie publicat luni, scrie AFP.

„Apăr cu fermitate o preferinţă europeană în acest dosar şi un sprijin puternic pentru sectorul auto. Trebuie să ne asumăm asta şi trebuie să se întâmple cât mai curând posibil”, a declarat şeful statului francez.

„Americanii cumpără american şi desfăşoară o strategie foarte ofensivă de ajutoare de stat”, a explicat Emmanuel Macron. „Chinezii îşi închid piaţa. Nu putem fi singurul spaţiu, cel mai virtuos pe plan climatic, care consideră că nu există preferinţă europeană”, a adăugat el.

Preşedintele francez va merge luni la deschiderea Salonului Auto de la Paris.

Vor fi prezenţi anul acesta un număr mare de producători chinezi care doresc să-şi lanseze modelele electrice pe piaţa europeană, reaminteşte AFP.

Related posts