Premierul României despre plafonarea preţului la RCA: Am condiţionat această Hotărâre de elaborarea în şase luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapaje / Este inacceptabil să continuăm să ne jucăm cu aceste dezechilibre

Da mai departe!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre plafonarea preţului la RCA, că a condiţionat această Hotărâre de elaborarea în şase luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapaje. Este inacceptabil să continuăm să ne jucăm cu aceste dezechilibre, a mai spus premierul, arătând că nu va accepta ca în interiorul celor şase luni această asumare să nu fie dusă la bun sfârşit.

”Un alt subiect foarte important şi aşteptat de toţi cetăţenii ţării, este vorba despre acea hotărâre de Guvern iniţiată de ASF, privind reglementarea pentru o perioadă de 6 luni a pieţei asigurărilor. Este o decizie pe care am amânat-o de la şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, am luat această decizie pentru că am simţit nevoia să continuăm dialogul şi să beneficiem de mai multe date şi informaţii legate de modul în care această hotărâre va produce efecte şi totodată am avut întâlniri şi am condiţionat această Hotărâre de elaborarea în cele 6 luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapaje”, a spus premierul în şedinţă.

Nicolae Ciucă a arătat că ”este cea de-a treia societate care intră în faliment în piaţa asigurărilor”.

”Consider că este inacceptabil să continuăm să ne jucăm cu aceste dezechilibre produse de o companie sau alta, motiv pentru care ASF împreună cu celelalte instituţii, cu Consiliul Concurenţei şi cu ceilalţi actori din piaţa asigurărilor trebuie să aibă un dialog transparent, foarte clar vizavi de modificările legislative care trebuie să fie realizate”, a afirmat şeful Executivului. ”Eu vă asigur că nu voi accepta ca în interiorul celor 6 luni această asumare să nu fie dusă la bun sfârşit”, a completat el.

Reprezentantul ASF, Cristian Ruşu a spus în şedinţă că elementele acestei hotărâri de guvern se referă la modul de vânzare efectivă a poliţelor RCA pentru următoarele şase luni, iar aceste tarife calculate şi ofertate către asigurători vor fi cele de la sfârşitul lunii februarie 2023.

”De asemenea, se vor plafona şi comisioanele de distribuţie, la nivelul de 8%, iar toţi asiguratorii vor calcula aceste tarife la nivelul B0, însemnând baza de la care se porneşte orice calcul care ulterior va fi bonusat sau malusat în funcţie de istoricul de daune şi de comportament a acestora în anii ulteriori. Aceste lucru se va aplica şi BAR-urilor, Biroul asigurătorilor din România. Am convenit cu toţii, ne-am luat angajamentul şi toată lumea a agreat această măsură, cu aplicabilitate pe şase luni de zile”, a afirmat reprezentantul ASF.

Related posts