Porsche prezintă T-Hybrid pentru o performanță semnificativ îmbunătățită

Da mai departe!

Porsche a modernizat în mod fundamental emblematica mașină sport 911. Noul 911 Carrera GTS este primul 911 omologat, echipat cu un motor hibrid super-ușor performant. Noul sistem de propulsie inovator, cu cilindree de 3,6 litri, oferă performanțe de condus semnificativ îmbunătățite.

911 Carrera GTS Coupé accelerează de la zero la 100 km/h în 3,0 secunde și atinge o viteză maximă de 312 km/h. 911 Carrera va fi, de asemenea, disponibil imediat după lansarea noului model. Propulsat de un motor boxer twin-turbo de 3,0 litri ușor modificat, este mai puternic decât predecesorul său. Noul 911 are, de asemenea, un design înnoit, o aerodinamică mai bună, un interior proaspăt, echipamente standard îmbunătățite și conectivitate extinsă.

Odată cu relansarea modelului său emblematic, Porsche realizează modernizarea a patru din cele șase linii de modele ale sale, în doar câteva luni: Panamera, Taycan, Macan și 911. „Portofoliul nostru de produse este mai tânăr ca niciodată și foarte atractiv”, spune Oliver Blume, CEO Porsche. „Oferim clienților noștri și mai multe opțiuni de personalizare și experiențe exclusive.”

Inspirat de motorsport: hibrid inovator de mare performanță
Pentru noile modele 911 Carrera GTS, inginerii Porsche s-au folosit de cunoștințele acumulate din cursele de motorsport, ca bază pentru proiectarea sistemului hibrid. „Am dezvoltat și testat o mare varietate de idei și abordări pentru a ajunge la sistemul hibrid care s-ar potrivi perfect modelului 911. Rezultatul este o unitate fidelă conceptului general al 911, dar care îi îmbunătățește semnificativ performanța”, spune Frank Moser, Vicepreședinte pentru Liniile de Modele 911 și 718.

Sistemul T-Hybrid, ușor și puternic, are un turbocompresor electric nou dezvoltat. Un motor electric integrat, plasat între compresor și roata turbinei, aduce instantaneu turbocompresorul la turație. Acest lucru acumulează imediat presiunea de supraalimentare. Motorul electric din turbocompresor funcționează și ca generator. Acesta generează până la 11 kW (15 CP) de energie electrică, extrasă din fluxul de gaze de evacuare. Turbocompresorul electric fără wastegate permite utilizarea unui singur turbocompresor în locul celor două precedente, ceea ce asigură o livrare de putere mai dinamică și mai receptivă.

Sistemul de propulsie include, de asemenea, un motor sincron cu magnet permanent integrat în noua transmisie, mai puternică, cu opt trepte, cu dublu ambreiaj (PDK). Chiar și la ralanti, oferă motorului boxer un cuplu suplimentar de antrenare de până la 150 Nm și permite o creștere a puterii de până la 40 kW. Porsche cuplează ambele motoare electrice la o baterie de înaltă tensiune, ușoară și compactă. Aceasta corespunde ca dimensiune și greutate unei baterii de pornire convenționale, de 12 volți, dar stochează până la 1,9 kWh de energie (brută) și funcționează la o tensiune de 400 V. Pentru o greutate totală optimizată, Porsche a instalat o baterie litiu-ion ușoară, pentru sistemul electric de bord de 12 V.

Inima motorului T-Hybrid este un nou motor boxer de 3,6 litri. Sistemul de înaltă tensiune permite acționarea electrică a compresorului de aer condiționat și, ca urmare, nu mai este necesară transmisia cu curele, ceea ce face motorul mult mai compact. Acest lucru creează spațiu deasupra unității de alimentare pentru invertorul de impuls și convertorul DC-DC. Un alezaj mărit de 97 mm și o cursă mărită de 81 mm măresc capacitatea cu 0,6 litri față de predecesorul său. Motorul are controlul arborelui cu came VarioCam și control al supapelor cu culbutori, care menține raportul ideal de amestec de combustibil și aer pe întreaga plajă de turații (lambda = 1).

Chiar și fără asistență electrică, motorul boxer oferă 357 kW (485 CP) și 570 Nm cuplu. În total, puterea sistemului este de 398 kW (541 CP) și 610 Nm. Creșterea puterii față de predecesorul său este de 45 kW (61 CP). Noul 911 Carrera GTS îl învinge pe predecesorul său la sprintul până la 100 km/h, în special la plecarea de pe loc. Hibridul performant oferă caracteristici de conducere extrem de dinamice, reducând în același timp emisiile de CO2 cu o greutate suplimentară semnificativ mai mică în comparație cu vehiculele hibride plug-in. Creșterea în greutate față de predecesorul său este de doar 50 de kilograme.

911 Carrera dispune de un motor boxer de 3,0 litri, cu dublu turbocompresor. Acest motor a fost, de asemenea, complet revizuit. Printre altele, a adoptat intercooler-ul de la modelele Turbo, care acum stă direct sub grila capotei spate, deasupra motorului. Turbocompresoarele din noul 911 Carrera au fost rezervate modelelor GTS din predecesorul său. Cu aceste modificări, Porsche realizează simultan o reducere a emisiilor și o creștere a puterii la 290 kW (394 CP), împreună cu un cuplu maxim de 450 Nm. Noul 911 Carrera Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde (3,9 secunde cu pachetul Sport Chrono) și se mândrește cu o viteză maximă de 294 km/h. În comparație cu predecesorul său, aceasta reprezintă o îmbunătățire de 0,1 secunde și, respectiv, 1 km/h.

Suspensie optimizată și aerodinamică activă
Suspensia lui 911 Carrera GTS a fost, de asemenea, revizuită complet. Pentru prima dată, direcția pe puntea spate vine acum ca standard. Aceasta mărește stabilitatea la viteze mari și reduce raza de viraj. Porsche a integrat sistemul de stabilizare antiruliu Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) în sistemul de înaltă tensiune al hibridului de performanță. Acest lucru permite utilizarea unui sistem de control electrohidraulic, ceea ce face sistemul și mai flexibil și mai precis. Suspensia sport cu sistem de amortizare variabil (PASM) și înălțime de rulare coborâtă cu 10 mm oferă o manevrabilitate caracteristică GTS.

Un total de șapte modele de roți de 19/20 inci sau 20/21 de inci sunt disponibile pentru noul 911. Introduse pentru prima dată la 911 Carrera sunt roțile cu design exclusivist, cu lamele de carbon, care reduc coeficientul de rezistență și, prin urmare, cresc eficienţa. Modelele 911 Carrera GTS rulează standard pe roți de 21 de inci, cu o lățime de 11,5 inci și anvelope 315/30 ZR 21 în spate. În față, anvelopele sunt 245/35 ZR 20, pe roți de 20 de inci cu lățime de 8,5 inci. În paralel cu performanța îmbunătățită semnificativ, amprenta mai largă a anvelopelor din spate îmbunătățește dinamica de conducere și tracțiunea noului 911 Carrera GTS.

Exterior sportiv, optimizat
Porsche a optimizat designul exterior al modelului 911 cu detalii atent selectate. Majoritatea măsurilor îmbunătățesc aerodinamica și performanța mașinii sport. Modificările includ bare de protecție noi, specifice modelului. Pentru prima dată, Porsche a integrat, de asemenea, toate funcțiile de iluminare în farurile cu LED-uri matrice, acum standard, ale modelului 911, cu grafica lor caracteristică, în patru puncte. Acest lucru face posibilă omiterea luminilor de zi din față și creează spațiu pentru orificii de răcire mai mari, în partea frontală a mașinii.

La modelele 911 Carrera GTS, partea frontală are cinci clapete de aer de răcire active, dispuse vertical, vizibile din exterior și o altă clapă ascunsă pentru închiderea bypass-ului pe fiecare parte. Pentru prima dată la 911, acestea sunt completate de difuzoare frontale adaptive în partea de jos a caroseriei, care sunt controlate împreună cu clapetele de aer de răcire. Aceste elemente direcționează fluxul de aer după cum este necesar: atunci când cerințele de putere sunt minime, clapetele închise optimizează aerodinamica. Când cererea de putere este mare – de exemplu în situații de circuit – clapetele direcționează cantități mari de aer către radiatoarele mașinii. Senzorii pentru sistemele de asistență se află acum în spatele unei suprafețe lucioase, sub plăcuța de înmatriculare.

Opțional, Porsche oferă noile faruri cu funcție HD matrix LED, cu peste 32.000 de puncte de lumină. Faza lungă de înaltă performanță luminează drumul la o distanță de peste 600 de metri. Farurile oferă, de asemenea, funcții suplimentare inovatoare, cum ar fi lumină dinamică pentru viraje, dependentă de modul de conducere, iluminarea benzii de circulație, lumina de șantier și de ambuteiaj și o fază lungă care nu orbește participanții la trafic și are o precizie la nivel de pixel.

Banda luminoasă reproiectată, cu arc integrat și logo „PORSCHE” face ca partea din spate a lui 911 să pară mai adâncă și mai lată. Grila spate reproiectată, cu cinci aripioare pe fiecare parte, continuă luneta pentru a forma o unitate grafică care se termină în spoilerul retractabil de mai jos. Plăcuța de înmatriculare este poziționată mai sus, cu o bară de protecție spate clar structurată. Sistemele de evacuare specifice modelului sunt integrate elegant în aripioarele difuzorului. Un sistem de evacuare sport este disponibil opțional pentru modelele 911 Carrera. Modelele 911 Carrera GTS sunt dotate standard cu un sistem de evacuare sport specific GTS.

Un kit aero opțional îmbunătățește și mai mult performanțele noului 911 Coupé. Acesta include bară de protecție față SportDesign distinctă, cu spoiler frontal unic, panouri laterale asortate și eleron spate ușor, fix. Toate aceste componente cresc forța deportantă și îmbunătățesc aderența mașinii sport.

Cockpit complet digital și conectivitate extinsă
La variantele coupé, Porsche a proiectat interiorul noului 911 – ca standard – cu două locuri. O configurație cu 2+2 locuri este disponibilă ca opțiune, fără costuri suplimentare. În cockpit, Porsche combină ADN-ul familiar al designului 911 cu tehnologia modernă: conceptul de control Porsche Driver Experience se concentrează pe axa șoferului și pe operarea intuitivă și mai rapidă. Elementele de control esențiale au fost aranjate direct pe sau în jurul volanului. Printre acestea se numără comutatorul standard pentru modul de conducere, pârghia revizuită de asistență a șoferului și, pentru prima dată la 911, un buton de pornire – în partea stângă a volanului, desigur. În compartimentul de depozitare al consolei centrale al noului 911, există un compartiment răcit pentru smartphone-uri, cu funcție de încărcare prin inducție.

Pentru prima dată, 911 are un panou de bord complet digital. Ecranul curbat de 12,6 inci se încadrează elegant în noul concept de control și afișare și poate fi personalizat extensiv. Acesta oferă până la șapte afișaje, inclusiv unul clasic, exclusivist, inspirat de designul tradițional al bordului Porsche, cu cinci cadrane, cu tahometru central.

Sistemul Porsche Communication Management (PCM) este în continuare operat prin intermediul afișajului central de înaltă rezoluție, pe un ecran de 10,9 inci. Cu toate acestea, personalizarea modurilor de conducere și funcționarea sistemelor de asistență a șoferului au fost îmbunătățite semnificativ. 911 actualizat are și noi funcții de conectivitate. Un cod QR simplifică semnificativ procesul de conectare la PCM cu ID-ul Porsche. Apple CarPlay® este mai profund integrat în mașină. Dacă se dorește, acesta afișează informații în panoul de bord și permite operarea funcțiilor vehiculului direct în ecosistemul Apple®, de exemplu prin intermediul asistentului vocal Siri®. Pentru prima dată, streamingul video este disponibil opțional și atunci când mașina este parcată. Aplicații precum Spotify® și Apple Music® pot fi folosite ca aplicații native în PCM, fără să fie nevoie de un smartphone conectat.

Disponibil pentru comandă acum, de la 135.241,12 euro
Noul 911 Carrera poate fi comandat acum în variante Coupé și Cabriolet cu tracțiune spate. Pentru 911 Carrera GTS sunt disponibile și tracțiunea integrală și varianta de caroserie Targa (oferită exclusiv cu tracțiune integrală). Ambele variante de model sunt echipate standard cu Porsche Doppelkupplung (PDK). Porsche oferă noul 911 Carrera în varianta coupé la un preț de pornire de 135.241,12 de euro, inclusiv TVA și echipamente specifice țării. Prețurile pentru 911 Carrera GTS Coupé încep de la 177.918,09 de euro. Livrările în Romania vor începe la sfârșitul verii pentru 911 Carrera și în ultima parte a anului 2024 pentru 911 Carrera GTS.

Related posts