Pirelli va continua să furnizeze pneuri pentru Formula 1 până în 2023

Da mai departe!

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Formula 1 au anunţat duminică, înaintea Marelui Premiu de la Abu Dhabi, că producătorul italian de anvelope Pirelli a semnat un nou acord pe patru ani pentru a fi singurul furnizor de pneuri pentru Formula 1 până la sfârşitul sezonului 2023, informează AFP.

Acest noi acord acoperă perioada 2020-2023. Pirelli a deveni furnizorul exclusiv de pneuri pentru Formula 1 în 2011, urmând grupului japonez Bridgestone.

La atribuirea noului contract a mai fost doar un singur contracandidat, grupul sud-coreean Hankook. Producătorul francez Michelin decis să se retragă din această disciplină la finele lui 2016.

„Suntem încântaţi că am ajuns la acest acord, care garantează un viitor stabil pentru o componentă crucială a Formula 1” a declarat preşedintele Formula 1, americanul Chase Carey.

„Ştim că rolul furnizorului de pneuri este crucial şi dificil, în special în Formula 1. Sunt fericit că Pirelli a fost desemnat pentru o nouă perioadă în calitate de furnizor oficial de pneuri pentru Campionatul Mondial de Formula 1” a subliniat preşedintele FIA, francezul Jean Todt.

FIA a decis ca începând cu sezonul 2021 diametrul jantelor maşinilor de curse din F1 va creşte de la 13 la 18 inchi, iar pneurile din partea faţă vor deveni mai înguste decât în prezent. În plus, Pirelli va trebui să se pregătească şi pentru renunţarea la husele care încălzesc pneurile în prezent, care vor fi interzise peste doi ani şi jumătate.

Pirelli este unul din furnizorii de pneuri încă de la începuturile Formula 1 în 1950, alături de Firestone, Dunlop şi Englebert.

Grupul Pirelli a intrat în România în anul 2004, când a înfiinţat compania „Pirelli Tyres România”. Construcţia fabricii de anvelope de la Slatina este un proiect greenfield început în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate în 2006. Pirelli va investi aproximativ 200 de milioane de euro până în anul 2021 la Polul Industrial din Slatina, iar noul plan de investiţii va creşte capacitatea anuală de producţie de la 10 milioane la 15 milioane de unităţi şi va crea noi locuri de muncă.

Related posts