Peugeot a prezentat noua generație 208. Va avea versiune electrică!

Da mai departe!

Marca Peugeot face un pas în față în segmentul subcompactelor odată cu introducerea noului PEUGEOT 208. Pentru că tranziția energetică este o adevărată oportunitate, noul PEUGEOT 208 oferă, încă de la lansare, trei surse diferite de energie – electrică, benzină sau diesel.

Noul PEUGEOT 208 are o alură sportivă și un design elegant care îi conferă caracterul vârf-de-gamă. 208 este construit pe ultima generație de platformă a Grupului PSA, CMP (Platformă Modulară Comună). Dedicată segmentelor B și C, această nouă bază completează platforma EMP2 (Platformă Modulară Eficientă).

După cum sugerează și numele său, platforma CMP este modulabilă în ceea ce privește dimensiunile și motorizarea, oferind viitorilor clienți posibilitatea de a selecta tipul de tracțiune: termică (benzină sau diesel) sau electrică.

Mai lung, mai lat și cu garda la sol mai joasă față de actualul PEUGEOT 208, această nouă generație adoptă o siluetă distinctivă, ce evocă caracterul atletic al acestui model. Aripile largi, bine definite și liniile accentuate ale caroseriei aduc o notă de senzualitate.
Profilul noului PEUGEOT 208 se remarcă grație parbrizului de dimensiuni reduse ce lasă loc unei capote mai lungi, cu forme sculptate. Semn al dinamismului acestui model, geamul custode este foarte înclinat și perfect aliniat cu arcul roților din spate. Versiunile GT Line sau GT prezintă elemente ornamentale în nuanță negru lucios pe arcul roților, ce pun în valoare caroseria, dând impresia de diametru mai mare al roților. Pe aceste versiuni vârf de gamă jantele de 17ʺ prezintă inserții customizabile care îmbunătățesc
aerodinamica și reduc masa nesuspendată (-3.6 kg per vehicul).
Partea frontală dispune de o semnătură luminoasă evidențiată de blocurile optice cu tehnologie LED (în funcție de versiune), vizibile atât ziua, cât și noaptea, cu efectul caracteristic al celor 3 gheare, dar și de semnătura vizuală prezentă în partea de jos a noului PEUGEOT 508. Grila cadrilată afișează sigla cu Leul în centru, făcând o impresie imediată. Pe nasul capotei stă semeț numărul 208.
Difuzorul spate prezintă un finisaj în nuanță negru lucios, putând fi echipat, în funcție de motorizare, cu o evacuare cromată.
Pe lângă culorile de caroserie în dotare standard și plafonul în nuanță Black Diamond, noul PEUGEOT 208 dispune de o paleta de culori ce reflectă spiritul său energic și dinamic: galben metalizat Faro, albastru Vertigo în trei straturi și roșu Elixir.

Noul PEUGEOT e-208 este echipat cu semne exterioare recunoscute de la prima vedere: grilă în aceeași nuanță cu caroseria, sigla dicroică (Leul își schimbă culoarea în funcție de unghiul de vedere), monograma “e-208 ” în partea din spate și un “e” pe aripile spate.

Inspirat de concept car-ul PEUGEOT FRACTAL, noul PEUGEOT 208 dispune de PEUGEOT i-Cockpit de nouă generație cu display 3D al nstrumentarului de bord, element distinctiv al ADN-ului Mărcii, care a cucerit peste 5 milioane de conducători auto. În partea de sus a tabloului de bord informațiile sunt proiectate sub forma unei holograme. Ecranul tactil este disponibil în versiuni de 5, 7 sau 10ʺ, în funcție de nivelul de echipare și opțiunile selectate.
Planșa de bord este capitonată, iar secțiunea centrală este finisată în fibră de carbon. Comenzile sunt poziționate la îndemână, în timp ce volanul compact este împrumutat de la segmentele superioare. Cutia de viteze automată EAT 8 cu comandă Shift and Park by Wire este intuitivă și ergonomică. Padelele aflate pe volan oferă o schimbare facilă a rapoartelor de viteză.
Habitaclul are dimensiuni generoase, cu scaune ce asigură un confort și o susținere remarcabile.
Volumul și poziționarea spațiilor de depozitare au fost gândite cu atenție. Pe lângă buzunarele portierelor și torpedou, sunt disponibile 3 zone de depozitare (în funcție de versiune):
• O zonă de depozitare de dimensiuni generoase aflată sub cotieră,
• O tăviță ușor accesibilă aflată în fața manetei de viteze,
• Un spațiu de depozitare inteligent aflat sub consola centrală, ce permite încărcarea prin inducție
a smartphone-ului.
Noul PEUGEOT 208 este disponibil în versiunile: Like, Active, Allure, GT Line și GT.

Grație noului Drive Assist, PEUGEOT 208 deschide calea condusului semi-automat, dispunând de sisteme de asistență la condus de ultimă generație: regulator de viteză adaptiv cu funcția Stop & Go și transmisie EAT8, asistență la menținerea benzii de rulare, Full Park Assist cu funcție Flankguard (cu transmisie EAT8), frânare automată de urgență de ultimă generație și avertizare la coliziune, alertă
activă de părăsire involuntară a benzii de rulare, alertă atenție șofer, comutare automată a luminilor de drum, recunoaștere a indicatoarelor de viteză și recomandări, sistem de supraveghere a unghiului mort, frână de mână electrică.

Telefoanele smartphone fac parte integrantă din viața noastră, de aceea funcția Mirror Screen disponibilă pe noul PEUGEOT 208 este compatibilă cu MirrorLink™, Apple CarPlay™ și Android Auto™. Sunt disponibile patru prize USB (inclusiv tipul C), precum și încărcarea prin inducție. Navigația 3D conectată TomTom® Traffic indică în timp real starea traficului și zonele de risc.

Noul PEUGEOT 208 este acum compatibil cu standardele Euro 6.2
Noul PEUGEOT 208 dispune de o gamă completă de motorizări termice de ultimă generație care respectă standardele Euro 6.2 pentru benzină și diesel. Unice pe segmentul B, motorizările PureTech 100 și 130 sunt disponibile în asociere cu transmisia automata în 8 trepte EAT8.
Pe benzină, sunt disponibile motoare de 1.2l cu 3 cilindri:
• PureTech 75 S&S BVM5
• PureTech 100 S&S BVM6 sau EAT8
• PureTech 130 S&S EAT8.
În versiunea Diesel, este disponibil un singur motor de 1.5l cu 4 cilindri:
• BlueHDi 100 S&S BVM6.
Pentru regiunile în care cerințele în materie de control al emisiilor sunt mai puțin stringente, sunt disponibile motorizări cu cutie de viteze manuală (BVM6) sau automata (EAT6).

Noul PEUGEOT e-208: e-motion
Disponibil încă de la lansare, noul PEUGEOT e-208 oferă o experiență de condus stimulantă grație motorizării 100% electrice:
• motor cu 100 KW (136 CP), cuplu maxim de 260 Nm (disponibil de la 0 km/h) pentru reacții
imediate,
• motor silențios, zero vibrații,
• display tehnologii pe ecranul central (afișaj în timp real privind funcționarea propulsiei).
Noul PEUGEOT e-208 propune trei moduri de condus:
1. Eco: pentru optimizarea autonomiei
2. Normal: confort optim pentru utilizarea de zi cu zi
3. Sport: au prioritate performanța și senzațiile, puterea și cuplul maxim (0-100 km/h în 8.1s).
Două moduri de frânare sunt disponibile grație schimbătorului de viteze, cu regenerarea adecvată a bateriei:
• moderat, pentru senzații asemănătoare celor resimțite cu un vehicul termic,
• augmentat, pentru o decelerare controlată prin pedala de accelerație.
Noul PEUGEOT e-208 oferă cel mai bun confort termic de pe piață grație:
• unui element de încălzire de mare putere (5 kW) alimentat de bateria HV,
• unei pompe de căldură și unei reglări automate a temperaturii habitaclului,
• scaunelor încălzite (în funcție de versiune),
• pre-condiționării termice programabile, controlate de pe ecranul tactil sau de la distanță prin aplicația MyPeugeot®. Pe lângă confort, această funcție optimizează autonomia și contribuie la atingerea mai rapidă a temperaturii optime de funcționare a bateriei.

Interiorul și volumul portbagajului sunt identice celor de pe versiunile cu motor termic. Bateriile, ocupând un volum de 220L, sunt distribuite sub podeaua noului PEUGEOT 208.
Mecanismul de rulare al noului PEUGEOT e-208 a fost îmbunătățit. Distribuția optimă a masei contribuie, de asemenea, la obținerea unor performanțe dinamice comparabile celor specifice versiunii termice.
Noul PEUGEOT e-208 este echipat cu baterie de 50 kWh, ce permite o autonomie de până la 340 km (WLTP) și 450 km (NEDC). Această baterie are o garanție de 8 ani sau 160 000 km pentru 70% din capacitatea sa de încărcare.
Modurile de încărcare sunt flexibile și adaptate utilizării de zi cu zi. Sunt posibile trei moduri de încărcare:
• la o priză clasică, sau pentru o încărcare completă în 16h, la o stație de încărcare Legrand Green Up, care include și cablu de reîncărcare,
• de la un Wall Box, ce asigură o încărcare completă în 5h15 în varianta trifazică (11 kW) sau în 8 ore în varianta monofazică (7.4 kW),
• de la o stație de încărcare publică: încărcare în 30 de minute în proporție de 80%.
Noul PEUGEOT e-208 poate fi încărcat și de la distanță dacă este programat prin ecranul Navigației Conectate sau prin aplicația pentru smartphone MyPeugeot. Acest sistem permite inițierea sau încetarea încărcării în orice moment, precum și consultarea statusului încărcării.
Pentru a oferi sprijin clienților săi în cadrul tranziției energetice, PEUGEOT lansează o nouă gamă de servicii:
• Easy-Charge sau cum să facilitezi accesul clienților la diferitele soluții de încărcare:
– o gamă de soluții de încărcare la domiciliu sau la birou (stație de încărcare, Wallbox, Smart Wallbox, etc.), un serviciu de diagnostic pentru a evalua instalația electrică și a planifica o mai bună soluție de încărcare,
– o soluție publică de încărcare prin intermediul Free2Move Services, inclusiv un pass de încărcare care oferă acces la peste 85,000 de puncte de încărcare din Europa. Navigația conectată te ghidează către terminalul selectat.
• Easy-Move sau cum să asiguri mobilitatea clienților noștri în toate circumstanțele, cu:
– Trip planner: un instrument pentru planificarea și organizarea traseelor prin intermediul Free2Move Services; sunt propuse cele mai bune trasee în funcție de autonomia reziduală și localizarea stațiilor de încărcare pe traseu. Navigația conectată te ajută să găsești un astfel de traseu,
– Mobility Pass: mobilitate extinsă și garantată grație unui pachet inclus în prețul de închiriere a unui vehicul ce permite închirierea unui vehicul în orice moment,
– E-coaching: un instrument în aplicația MyPeugeot care permite primirea de instrucțiuni pentru optimizarea condusului și a autonomiei noului e-208.
• Serenity sau o modalitate de a reasigura clienții în procesul de descoperire și de a le permite acestora să se bucure în deplină relaxare de vehiculul lor:
– noi simulări și noi trasee digitale pentru a descoperi lumea vehiculelor electrice pe site-urile Mărcii PEUGEOT,
– contracte de service și asistență rutieră adaptate, care pot fi incluse într-un singur pachet de finanțare,
– certificat privind capacitatea bateriei, pentru a facilita revânzarea vehiculului.

Related posts