Opel relansează subbrandul GSE. E nu mai vine de la „einspritzung”

Da mai departe!

Marca Opel a anunțat că va readuce în actualitate vechile versiuni de top GSE, care erau folosite pentru mașinile performante ale mărcii, echivalantele GTI de la Volkswagen. Opel Astra, Corsa și celelalte modele ale mărcii vor avea și echipări GSE, un nume care vine din istoria recentă, când erau folosite pentru versiunile cu motoare și echipamente de top.

Acronimul vine de la Grand Sport Einspritzung, ultimul cuvânt însemnând în germană „injecție”, dar de-acum înainte sensul literei e se schimbă. GSE erau echivalentele GTI ale Opel, fiind echipate cu motoare puternice, cu injecție. De-acum înainte GSE va însemna Grand Sport Electric și se va regăsi pe toate modelele mărcii, deoarece toate vor avea și o echipare electrică, iar din 2028 vor fi exclusiv electrice. „Sunt foarte fericit să anunț reîntoarcerea în viitorul apropiat a lui GSe ca vârf de gamă sport al mărcii. Suntem o dată în plus inspirați de moștenirea noastră bogată – așa cum am făcut- o pentru noul design îndrăzneț salutat de critici – dându-i un aspect suplimentar de modernitate. În viitor, denumirea GSe nu va identifica doar mașinile dinamice orientate spre mai multă plăcere de a conduce, dar va semnifica și „Grand Sport electric”, în conformitate cu planurile noastre ambițioase de a deveni o marcă integral electrică”, a declarat CEO-ul Florian Huettl.

Potrivit anunțului mărcii, mașinile GSe vor primi nu doar o configurație specială a șasiului, ci și un nivl ridicat de „plăcere de a conduce”. Opel și-a propus ca, din 2024, fiecare din modelele sale să aibă o versiune electrificată, fie plug-in hybrid, fie complet electrică.

Related posts