Oficialii francezi asigură Renault şi PSA că vor beneficia de sprijinul deplin al statului

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Constructorii auto francezi PSA şi Renault sunt îndreptăţiţi să beneficieze de toate măsurile adoptate de Guvernul francez pentru a contracara impactul economic al pandemiei de coronavirus, a informat miercuri Ministerul francez al Economiei, informează Reuters.

Cu prilejul unei teleconferinţe cu ministrul Bruno Le Maire, preşedintele Consiliului de Administraţie de la PSA, Carlos Tavares, şi preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, au discutat despre perspectivele industriei auto şi au căzut de acord să continue să lucreze în strânsă cooperare, a precizat Palatul Bercy.

„Ministrul le-a spus că au dreptul la toate instrumentele puse la punct pentru companii (amânarea plăţii taxelor şi contribuţiilor sociale, şomaj parţial şi posibilitatea de a împrumuta cu garanţii din partea statului de până la 300 de miliarde de euro”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

Fără a menţiona în mod expres PSA sau Renault, Bruno Le Maire a declarat miercuri că nu va avea nicio ezitare să recurgă la toate instrumentele aflate la dispoziţia sa, inclusiv la eventuale naţionalizări, pentru a proteja companiile franceze.

Luni, Renault a decis să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa, din cauza pandemiei de coronavirus. Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa. Marţi, Renault a anunţat încetarea operaţiunilor din Spania iar miercuri grupul Renault România a comunicat că activitatea de producţie de la uzinele din Mioveni va fi întreruptă, începând de joi, 19 martie, până în data de 5 aprilie, în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Related posts