Noul Porsche Taycan Sport Turismo: un model practic și dinamic pe șosea

Da mai departe!

Taycan Sport Turismo este cea mai recentă variantă de caroserie a inovatoarei mașini sport electrice de la Porsche. Familia de modele se mândrește acum cu un al treilea design alături de berlina sport și de Cross Turismo. Noua versiune se adresează persoanelor care doresc să combine utilizarea de zi cu zi a Taycan Cross Turismo cu dinamica pe șosea a berlinei sport Taycan.

Primul membru al familiei Taycan Sport Turismo, GTS, va fi lansat la sfârșitul lunii februarie 2022, urmând alte modele, doar trei săptămâni mai târziu, la mijlocul lunii martie. Un acoperiș panoramic cu Sunshine Control este disponibil ca nouă opțiune suplimentară pentru Taycan Sport Turismo. O caracteristică specială a acestuia este protecția electrică împotriva luminii prea puternice.

Din primăvară vor exista cinci modele de Taycan Sport Turismo:
● Taycan Sport Turismo cu 240 kW (326 CP) și tracțiune spate, disponibil opțional cu Performance Battery Plus și 280 kW (380 CP), de la 91.879.90 EUR inclusiv TVA
● Taycan 4S Sport Turismo cu 320 kW (435 CP) și tracțiune integrală, disponibil opțional cu Performance Battery Plus și 360 kW (490 CP), de la 112.957.18 EUR inclusiv TVA
● Taycan GTS Sport Turismo cu 380 kW (517 CP) și tracțiune integrală, de la 138.386,29 EUR inclusiv TVA
● Taycan Turbo Sport Turismo cu 460 kW (625 CP) și tracțiune integrală, de la 160.108,55 EUR inclusiv TVA
● Taycan Turbo S Sport Turismo cu 460 kW (625 CP) și tracțiune integrală, de la 193.743,90 EUR inclusiv TVA

„Introducerea Sport Turismo, ca a treia variantă de caroserie, adaugă o variantă atletică și practică gamei noastre de modele de mașini sport electrice”, spune Kevin Giek, Vicepreședinte Model Line Taycan. „Sunt sigur că noua variantă va continua povestea de succes Taycan. Echilibrul și varietatea celor cinci modele Sport Turismo mi se par extraordinare: gama este acum completă, de la o mașină cu tracțiune spate incredibil de agilă până la cea extrem de puternică, Turbo S.”
De pe loc, Taycan Turbo S Sport Turismo accelerează de la zero la 100 km/h în doar 2,8 secunde, iar viteza maximă este de 260 km/h. Modelul cu cea mai mare autonomie este Taycan 4S Sport Turismo, aceasta fiind de 498 de kilometri pe baza cifrelor WLTP. Făcând parte din ultima generație Taycan, modelele Sport Turismo cu tracțiune integrală au o strategie de condus deosebit de eficientă. Funcțiile de management termic și de încărcare au fost, de asemenea, îmbunătățite.

Ambele baterii pot fi încărcate de la 5 la 80% în 22 de minute și 30 de secunde. Asta înseamnă că este nevoie de doar cinci minute de încărcare pentru 100 km de autonomie.

Design funcțional cu o mulțime de detalii practice
Taycan Sport Turismo împărtășește silueta sportivă, linia acoperișului înclinată spre spate și designul funcțional al Taycan Cross Turismo. Spre deosebire de modelul său frate, Taycan Sport Turismo renunță la orice elemente de design off-road și este disponibil și în varianta cu tracțiune doar pe puntea spate.

Spațiul pentru cap în locurile din spate este cu peste 45 de milimetri mai mare decât cel al berlinei sport Taycan. O înălțime suplimentară de 9 mm este disponibilă deasupra scaunului șoferului. Hayonul mare înseamnă, de asemenea, o mai mare ușurință la accesarea compartimentului de bagaje. Deschiderea este mult mai lungă, de 801 mm, și mult mai înaltă, de 543 mm, decât la berlină (434 mm și, respectiv, 330 mm).
Capacitatea exactă a portbagajului din spate depinde de nivelul de echipare. În combinație cu Sound Package Plus, portbagajul poate stoca până la 446 de litri (berlină: 407 litri). Cu sistemul de sunet surround BOSE® la bord (inclus ca standard de la Taycan Turbo Sport Turismo), acesta poate stoca 405 litri. Cu scaunele din spate rabatate (posibilitate de rabatare parțială 60:40), capacitatea poate fi extinsă la 1.212 sau, respectiv, 1.171 litri. Și asta fără ca portbagajul din față (frunk), de 84 de litri, să fie luat în considerare.

Plafon panoramic cu Sunshine Control: transparent sau opac la o simplă atingere
Noul plafon panoramic cu Sunshine Control are protecție electrică împotriva luminii prea puternice. Suprafața mare de sticlă este împărțită în nouă secțiuni care pot fi controlate individual. Aceasta înseamnă că anumite secțiuni sau întregul plafon pot fi făcute transparente sau opace, în prima variantă, interiorul rămânând inundat de lumină.
Pe lângă setările Clear și Matt, pot fi selectate opțiunile Semi sau Bold. Acestea sunt modele predefinite cu segmente înguste sau largi. Există chiar și o setare dinamică Roller Blind, care activează o secvență de comutare în segmentele individuale atunci când șoferul Taycan trece cu degetul peste o imagine a plafonului de pe afișaj.

Asistență la parcare de la distanță și integrare Android Auto
Taycan Sport Turismo dispune de confort, caracteristici de siguranță și infotainment de vârf. Cu ajutorul opțiunii Remote Park Assist, șoferul poate controla de la distanță intrarea și ieșirea dintr-un spațiu de parcare fără a fi nevoie să stea la volan. Controlul automat este posibil pentru locurile de parcare paralele și perpendiculare, precum și pentru garaje. Sistemul detectează automat un spațiu și îl măsoară cu ajutorul senzorilor ultrasonici și al unei camere.

Pe lângă Apple Car Play, Android Auto a fost integrat și în sistemul Porsche Communication Management (PCM) de la ultima actualizare a modelului. Pe lângă iPhone, sunt acum acceptate și smartphone-urile care utilizează sistemul de operare Google – Android.

Mai mult, asistentul vocal Voice Pilot este acum și mai bun la înțelegerea instrucțiunilor în vorbirea normală. Sistemul de navigație calculează mai rapid, utilizează în primul rând căutarea online pentru a găsi puncte de interes (POI) și își afișează informațiile mai clar. Planificatorul de încărcare a fost îmbunătățit, este mai bun la planificarea în stațiile de încărcare rapidă și evită opririle scurte de încărcare. În plus, stațiile de încărcare pot fi acum filtrate după clasa de performanță.

Related posts