Norvegianul Mads Østberg a câștigat Raliul Brașovului la volanul unui Citroën C3 Rally2

Da mai departe!

Raliul Brașovului, ultima etapă din Campionatul National de Raliuri, a adus cu sine o surpriză de proporții în persoana pilotului norvegian Mads Østberg. Acesta a concurat alături de piloți recunoscuți în România și a câstigat etapa de la Brașov.

Mads Østberg, campion mondial WRC2, l-a avut alături de copilotul român Sergiu Itu și împreună au câștigat 7 probe din 7 la volanul unui Citroën C3 Rally2 pus la dispoziție de DTO Rally Team. Echipajul a câștigat detașat având în urma parcurgerii celor 120 km de probă specială un avantaj de aproximativ 5 minute.

Fostul campion mondial al categoriei suport WRC2 din 2020, Mads Østberg și-a început cu dreptul a doua apariție în cadrul celui mai important eveniment automobilistic al județului Brașov, câștigând speciala „Bran 1” cu un avantaj confortabil în fața tinerei speranțe brașovene – Andrei Gîrtofan.

Proba următoare – „Predeal” – i-a oferit șansa norvegianului de a-și lua un avans mai mult decât suficient. Evident, înainte de a reveni în parcul service din zona Coresi Business Campus, sportivul ce în urmă cu doar câteva săptămâni și-a adjudecat victoria ultimei etape a FIA ERC – Raliul Ungariei, trebuia să încheie și prima trecere pe cea mai lungă specială a ediției din acest an a TESS Rally Brașov – competiție cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov, respectiv de Consiliul Judeţean Brașov.

Succesul lui Mads Østberg a fost susținut de-a lungul anilor de Citroën Racing, câștigând titlul mondial la WRC2 în 2020 la volanul unui Citroën C3 R5.

Vizita lui în România a fost susținută de Trust Motors, importatorul oficial al mărcii Citroën în România, Citroën Racing și de DTO Rally.

Related posts