Nokian Tyres şi-a vândut operaţiunile din Rusia producătorului rus de petrol Tatneft PJSC

Da mai departe!

Compania finlandeză Nokian Tyres a semnat un acord de vânzare a operaţiunilor sale din Rusia către producătorul rus de petrol Tatneft PJSC, pentru 400 de milioane de euro, transmite Reuters.

La sfârşitul lunii iunie, Nokian Tyres a declarat că va iniţia o ieşire controlată de pe piaţa rusă, din cauza războiului Rusiei din Ucraina.

Compania, care producea 80% din anvelopele sale pentru autoturisme în Rusia, desfăşura operaţiuni în această ţară din 2005.

”Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile de reglementare relevante din Rusia şi a altor condiţii, ceea ce creează incertitudini substanţiale legate de momentul, termenii şi condiţiile şi încheierea tranzacţiei”, a spus Nokian într-un comunicat.

Nokian Tyres a înregistrat deja o depreciere de 280,7 milioane de euro şi o reducere a valorii activelor de 20 de milioane de euro în Rusia, în trimestrul al doilea.

Activele sale din Rusia şi Belarus, excluzând elementele fiscale şi financiare, se ridicau la sfârşitul trimestrului al treilea, la 590,4 milioane de euro, iar activele sale nete, excluzând datoria netă, se ridicau la 480,3 milioane.

Related posts