Nissan înfiinâează o companie de robotaxi în China

Da mai departe!

Divizia de investiții a Nissan a anunțat înființarea unei noi companii în China, numită Nissan Mobility Service Co., dedicată serviciilor de mobilitate, în dorința de a-și extinde afacerile din această țară. Nissan Mobility Service este o companie care va avea ca obiect de activitate serviciile de mobilitate, în special servicii de robotaxi, sediul său fiind orașul Suzhou.

Potrivit Nissan, noua companie va colabora cu operatorul public din Suzhou High Speed Rail, care susține inițiativele de transport inteligent.

„Prezentarea viitoarelor tehnologii, soluții de mobilitate și produse care îmbogățesc viața clienților din China reprezintă o parte importantă a strategiei pe termen lung a Nissan în China”, a declarat Shohei Yamazaki, vicepreședinte senior Nissan Motor Co., Ltd. și președinte NCIC. „Noua companie reprezintă o altă piatră de hotar a celor aproape 50 de ani de dezvoltare a Nissan în China și un nou angajament față de piață.”

Nissan este unul dintre primii constructori auto care pornesc o afacere dedicată serviciilor de robotaxi în China, după ce compania niponă s-a numărat printre primii producători străini care au deschis afaceri în această țară, în urmă cu foarte mulți ani, în 1973.

Activitățile de mobilitate vor fi susținute de compania WeRide, care dezvoltă de mai mulți ani tehnologii de conducere autonomă de Nivel 4 și care activează de mai mulți ani în regiunea Guangzhou. „WeRide va participa pe scară largă și va sprijini pe deplin cercetarea și dezvoltarea, testarea și operarea flotei de robotaxi Nissan Mobility Service, în special în tehnologiile de conducere autonomă. WeRide pune întotdeauna siguranța drept prioritatea noastră principală și va colabora cu Nissan pentru a oferi locuitorilor din Suzhou experiențe de mobilitate autonome mai sigure, mai eficiente și mai confortabile și pentru a îmbunătăți calitatea vieții cu tehnologii inovatoare”, a declarat Li Zhang, COO WeRide.

Related posts