Nissan este încrezător că acordul final pentru restructurarea alianţei cu Renault va fi parafat în curând

Da mai departe!

Constructorul auto japonez Nissan a anunţat vineri că lucrează bine împreună cu partenerul francez Renault pentru a semna, în curând, acordul final pentru restructurarea alianţei lor, transmite Reuters.

Nissan a răspuns astfel la informaţiile difuzate anterior de agenţia japoneză de presă Jiji care a dezvăluit că semnarea acordului final pentru restructurarea alianţei Renault-Nissan ar putea fi amânată dincolo de luna aprilie. Potrivit agenţiei Jiji, discuţiile prelungite cu privire la vehiculele electrice şi protejarea proprietăţii intelectuale ar putea amâna semnarea acordului final.

În luna februarie, Renault şi Nissan au convenit o restructurare profundă a alianţei lor, înfiinţată în 1999, care le va pune pe picior de egalitate, iar producătorul auto nipon va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez. Conform acordului, Renault îşi reduce participaţia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%, transferându-şi participaţia rămasă, de 28%, într-un trust francez, a informat Renault. Apoi Renault va transmite instrucţiuni mandatarului să vândă acele acţiuni, evaluate la aproximativ 4,1 miliarde de dolari, în condiţii rezonabile din punct de vedere comercial pentru grupul francez, în cadrul unui proces coordonat şi ordonat, a precizat Renault.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Statul francez este un acţionar important la Renault, la care deţine o participaţie de 15%.

Related posts