Mitsubishi a prezentat clona de Renault Clio în Europa sub numele Colt

Da mai departe!

Mitsubishi Motors Europa a dezvăluit noul Colt, următorul pas în programul de lansare european pentru 2023. Vehiculul are la bază platforma CMF-B a Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi. Fratele lui Renault Clio ajunge în România în octombrie.

Lansat la scurt timp după ASX – un frate al Renault Captur ajuns deja pe piața din România, Mitusbishi Colt debutează în Europa cu caracteristici similare modelului Renault Clio. De la introducerea sa pe piața din Europa în 1978, Colt a fost comercializat în peste 1,2 milioane de unități de-a lungul celor șase generații. A 7-a generație are la bază pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi disponibil pentru vânzare începând cu luna octombrie.

„După lansarea noului ASX in martie, noul Colt marchează reîntoarcerea Mitsubishi Motors în segmentul compact B european și de asemenea revenirea unei embleme renumite pentru brand. (…) Cu gama sa de tehnologii avansate și grupuri motopropulsoare – inclusiv un sistem complet hibrid – noul Colt va spori semnificativ oferta noastră de produse”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europe.

Designul luminilor de rulare pe timp de zi LED (DRL) oferă noului model o semnătură unică, integrând designul frontal Mitsubishi Motors – Dynamic Shield. Pe nivelurile de echipare superioare luminile de zi sunt poziționate sub faruri, accentuând aspectul dinamic al vehiculului. Liniile capotei coboară, evidențiind logo-ul emblematic Mitsubishi Motors, flancat de sistemul de iluminare.

Designul noului Colt este accentuat de cele cinci culori de caroserie disponibile: Onyx Black (negru onix) metalizat, Sunrise Red (roșu răsărit), Royal Blue (albastru regal), Volcanic Grey (gri vulcanic) și Arctic White (alb arctic) solid.

Designul exterior specific urban al noului Colt este accentuat în funcție de echipare – Inform, Invite, Intense și Instyle. Gama simplificată oferă modificări subtile caracterului exterior general printr-o gamă de culori și opțiuni de jante diferite (fiind disponibile jante de oțel de 15 inchi, sau de aliaj de 16 și 17 inchi), oglinzi, spoiler și suprafața de protecție diferite pentru fiecare nivel de echipare.

În interior, finisajele disponibile contribuie la caracterul sofisticat al cabinei cu alegerile de materiale care îmbunătățesc aspectul și atmosfera Colt. Toate echipările beneficiază de o gamă largă de accesorii astfel încât clienții să poată personaliza mai mult mașina în funcție de nevoile lor specifice.

Mistubishi Colt integrează cele mai noi tehnologii ale Alianței aferente grupului motopropulsor pentru a oferi o gamă de opțiuni ce se potrivesc nevoilor segmentului B european.

Motorul de intrare în gamă este o unitate inovatoare cu trei cilindrii de 1.0 litri, alimentat cu benzină, care dezvoltă 65 CP, conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte. Următorul motor disponibil este unitatea turbo cu trei cilindri, tot de 1.0 litri, dar care dezvoltă 90 CP. Acesta este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte.

Într-o lume unde performanța se măsoară prin eficiența ridicată și reducerea emisiilor, noul Colt va fi disponibil în Europa și cu un grup motopropulsor electrificat full-hybrid (HEV) care combină o unitate cu patru cilindrii de 1.6 litri, alimentată cu benzină, conectată la o transmisie automată multi-modală. Puterea maximă a acestui sistem este de 145 CP. Sistemul hibrid combină un motor electric de 36 kW, generator de înaltă tensiune și o baterie de 1,2 kWh pentru a sprijini performantele motorului termic, cu abilitatea de a recupera energie la frânare pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența.

Conform oficialilor Mitsubishi, noul vehicul integrează cele mai noi sisteme de siguranță pasivă și activă. Mașina integrează o serie de senzori ultrasonici, camere și radar pentru asigurarea unei vederi 360° a vehiculului și aduce o suită completă de sisteme ADAS vehiculului din segmentul B, ajutându-l să mențină siguranța ocupanților și a celorlalți participanți la trafic, precum și să elimine din potențialul stres asociat condusului.

Producția noului Mitsubishi Colt va începe în luna septembrie la fabrica din Bursa, Turcia, iar livrările vor debuta din luna octombrie a acestui an. Toate grupurile motopropulsoare anunțate sunt disponibile din momentul lansării.

Sistemul Multi-Sense al modelului Colt oferă șoferilor și mai mult control asupra dinamicii vehiculului și manevrabilității, controlate prin SDA, șoferul putând să comute modurile de condus, răspunsul direcției și trenul de rulare pentru a seta Noul Colt conform nevoilor și preferințelor sale.

Related posts