MG4 Electric a câștigat trofeul Mașina Anului 2024 în România

Da mai departe!

Proaspăt intrat pe piața auto românească, hatchback-ul compact 100% electric MG4 și-a adjudecat titlul Mașina Anului 2024 în România, o distincție acordată de un juriu format din membri ai Asociației Presei Auto din România.

Modelul purtând prestigioasa marcă britanică și fabricat în China, în uzinele hi-tech ale concernului SAIC, a impresionat juriul cu eficiența,
confortul si plăcerea de a conduce pe care le oferă, împreună cu raportul calitate-preț imbatabil. De asemenea, jurnaliștii auto care au evaluat MG4 au recunoscut calitatea de deschizător de drumuri a compactei MG, atât prin prisma democratizării automobilelor electrice – având un preț accesibil – cât și prin cea a intrării pe piața românească a noilor automobile moderne din China, dotate cu înaltă tehnologie și
având performanțe remarcabile.
Cu prețuri pornind de la 31.400 Euro cu TVA și fără a scădea bonificația ”Rabla +”, MG4 Electric este disponibil în România în patru niveluri de echipare – Explore, Excite, Exclusive și XPower și cu trei versiuni de baterie – 51 kWh, autonomie WLTP 350 Km, 64 kWh, autonomie WLTP 450 Km și 77 kWh, autonomie WLTP 520 Km.
Puterile motoarelor sunt între 170 CP si 434 CP. Garanția mașinii este de 7 ani / 150.000 Km la fel ca orice MG, iar calificativul primit în urma testelor de siguranta Euro NCAP a fost maximul de 5 stele.
La primirea premiului Mașina Anului pentru MG4, domnul Dan Chitaru, Președinte și CEO al Quantum Auto Max, importator official în România al mărcii MG Motor a declarat: ~Suntem extrem de încăntați că modelul nostru MG4 Electric, la foarte putin timp de la intrarea sa pe piața românească, a înregistrat primul său succes major. Ne bucuram ca membrii APAR din juriul concursului Mașina Anului în România – cărora le mulțumim – au apreciat calitățile indiscutabile ale acestei mașini. MG4 Electric a avut un impact major și se află în topurile din toate piețele europene pe care a intrat până acum, atât la capitolul vânzări, cât și la capitolul schimbării percepției oamenilor despre accesibilitatea și performanțele automobilelor electrice. Și iată că și în România MG4 și-a început cariera cu dreptul, fiind
recunoscut pentru raportul preț – calitate – performanțe greu de egalat, nu doar printre mașinile electrice, ci și printre toate mașinile din clasa ei în general. Suntem bucuroși că la acest început de drum al mărcii MG în România avem parte de un asemenea succes.”
Lista finaliștilor din concursul Mașina Anului în România 2024 a cuprins modele notabile, cu o imagine de marcă puternică în țara noastră. MG4 Electric a acumulat 165 de puncte, cu 18 puncte mai mult decât ocupantul locului secund, Peugeot 408. Pe cea de-a treia treaptă a podiumului s-a clasat Renault Austral, cu un total de 144 de puncte, urmat, în ordine, de Hyundai Kona (126 de puncte), Kia Niro (114 puncte), SsangYong Torres (80 de puncte) și Jeep Avenger (79 de puncte).
Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției, din 25 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Programul de testare a modelelor finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și proceduri specifice de manevrabilitate, dinamică și siguranță organizate pe pista Academiei Titi Aur.

Related posts