Mercedes-Benz şi VW cer guvernului german să accelereze expansiunea reţelelor de încărcare a vehiculelor electrice

Da mai departe!

Producătorii germani de maşini Mercedes-Benz şi Volkswagen au îndemnat guvernul german să facă mai mult pentru a creşte numărul de staţii de încărcare a vehiculelor electrice în întreaga ţară, potrivit ziarului german Bild am Sonntag, citat de Reuters.

”Pentru a accelera schimbarea (la vehiculele electrice), trebuie să fim siguri că se construieşte infrastructura staţiilor de încărcare. Aceasta este şi o întrebare pentru politic”, a declarat directorul general al Mercedes-Benz, Ola Kallenius.

Directorul general al VW, Oliver Blume, a fost de acord că este nevoie de mai multă viteză şi că construirea staţiilor de încărcare este ”o sarcină comună a economiei, a guvernului federal şi a comunităţilor”.

Guvernul german a aprobat în octombrie anul trecut un plan de investiţii de 6,3 miliarde de euro pentru a mări rapid numărul de staţii de încărcare din întreaga ţară, ca parte a eforturilor sale către emisii nete zero.

Planul include accelerarea aprobărilor de stat pentru a construi puncte de încărcare.

Asociaţiile din industrie, care s-au plâns de mult timp că guvernul nu a ţinut pasul cu expansiunea rapidă a vehiculelor electrice, au declarat că implementarea propunerilor este cheia.

”Viitorul maşinii este electric. Până la sfârşitul acestui deceniu, dorim să fim pregătiţi să facem tranziţia completă la maşinile electrice în segmentul nostru de piaţă, oriunde condiţiile de piaţă ne permit acest lucru”, a spus Kallenius.

Related posts