Mazda6 20th Anniversary Edition – răsfăț japonez

Da mai departe!

La testul de azi, Autoreport.ro se află față în față cu două premiere: actualizările de model Mazda6 pentru 2023, dar și cu „Mazda6 20th Anniversary Edition”, o ediție specială, a unui sedan care a salvat marca japoneză după desprinderea dintr-un grup auto important.

Indiferent din unghiul din care o privești, Mazda 6 este o apariție spectaculoasă, iar designul ei este surprinzător de frumos și echilibrat. Designul KODO: Sufletul Mișcării caracterizează noua Mazda6 Sedan. Noua culoare unicat de pe modelul de test, denumită roșu artisan, accentuează în mod vibrant liniile fluide, curbele îndrăznețe și senzația de mișcare puternică din față în spate.

Introducerea variantei 2023 coincide și cu prezentarea unei ediții limitate care sărbătorește 20 de ani de la prima generație Mazda6.

Dotări disponibile standard pentru ediția Mazda6 20 de ani (care are la bază modelul Takumi). La exterior: ornament exclusivist (insignă aripă față), grilă față (argintiu), jante din aliaj de 19 inchi (element exclusiv) și în interior: tetiera scaunului din față este imprimată cu logo-ul 20th anniversary, ornamente interioare (material Leganu/culoare maro), scaune din piele Nappa (lateral: piele Nappa/culoare maro; centru: material Leganu/culoare maro), panou decorativ pentru bord (mat) finisaj maro).

Am testat modelul diesel de 194 CP cuplat la o cutie de viteze automată. În această combinație, mașina are un comportament dinamic foarte bun. Deși avem un motor aspirat de 2,5 litri, noua Mazda 6 punctează foarte bine și la capitolul economie, drumul pe drumurile naționale din România ne-a dus la valori de consum foarte bune. Din punct de vedere al confortului, suspensiile au acum setări mai fine, iar denivelările din asfalt trec aproape pe nesimțite. Surprinzător este comportamentul în viraje al acestui sedan destul de lung care ne oferă și sportivitate. Mai mult, acest tip de motor clasic, garantează faptul că mașina va avea viață lungă.

Toate modelele Mazda au servodirecția asistată electric actualizată, ceea ce îmbunătățește răspunsul la viteze medii și mari și sporește și mai mult plăcerea de a conduce.

O altă dotare nouă este sistemul de asistență Cruising & Traffic Support. Funcțiile de control și de asistență a direcției ajută la reducerea oboselii șoferului în timpul aglomerației din trafic sau în alte momente.

Alte caracteristici noi: Wireless Apple CarPlay și încărcare wireless pentru dispozitive mobile (Qi). Au fost adăugate două noi culori: Alb Rhodium Premium și Platinum Quartz.

Mazda6 Ediție Aniversară 20 de ani
0-100 km/h: 8,1 secunde
Viteza maximă: 228 km/h
L/l/î: 4.870/1.840/1.450
Masă proprie: 1.545 kg
Volum portbagaj (l): 480
Cilindree (cmc): 2.488
Putere (CP): 194 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 258 la 4.000 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts