Mașinile electrice de la Jaguar și Audi sunt rechemate din cauza riscurilor unui incendiu

Da mai departe!

Modelele Audi e-tron și Jaguar I-Pace fac obiectul unei rechemări în acest moment, ambele reprezentând posibile riscuri de incediu, din cauza supraîncălzirii bateriei.

Autoritățile europene au înregistrat o campanie de rechemare a modelului Audi e-tron, primul automobil electric al mărcii premium a grupului VW. Obiectul campaniei este dat de identificarea unei posibile defecțiuni pentru mașinile produse între martie 2018 și martie 2022. O pierdere de tensiune a unora dintre celulele bateriei de înaltă tensiune, situație care poate duce la supraîncălzirea acestei baterii și la declanșarea unui incendiu la bord.

În total, sunt rechemate 42.668 autoturisme la nivel global, pentru a fi făcută o verificare și înlocuite componentele defecte.

O a doua campanie a fost demarată pentru modelul Jaguar I-Pace, de asemenea cu propulsie complet electrică. Modelele fabricate între 2019 și 2024, într-un număr de 3.676 exemplare, sunt suspectate de o posibilă defecțiune a bateriei care poate conduce la un incendiu la bord.

Se pare că mașinile vizate de rechemare au mai fost actualizate anterior și acest lucru ar putea să stea la baza defecțiunii. Mașinile vor primi un nou update de software al unității de management al bateriei, pentru a fi evitată supraîncălzirea.

Campania anterioară a fost demarată în 2023 și se pare că nu a avut succes. Rechemarea a fost inițiată în Germania, unde s-a înregistrat deja un incendiu al unui vehicul soldat cu distrugerea totală.

Related posts