Maserati MC20 Cielo, versiunea decapotabilă a supercarului italian a fost lansată

Da mai departe!

Italienii de la Maserati, marcă de lux a grupului Stellantis, au prezentat versiunea roadster a supermașinii MC20, un vehicul cu un preț estimat la peste 250.000 de euro.

Maserati MC20 Cielo, versiunea roadster a MC20, este al doilea model prezentat de marca italiană în acest an după SUV-ul Grecale. Această afluență de modele, neobișnuită pentru această marcă, este menită să susțină profitabilitatea în următorii ani. Unde mai pui că un al treilea vehicul nou este așteptat spre sfârșitul anului.

De altfel, chiar Davide Grasso, CEO al Maserati, a declarat că marca se află „în modul accelerare”.

Maserati MC20 Cielo va fi cel mai scump model al grupului Stellantis. În Germania, cea mai mare piață din Europa, acesta va costa circa 260.000 de euro, cu 30.000 de euro peste prețul variantei coupe.

Supermașina mărcii de kux italiene este de așteptat să fie pusă în vânzare în primul trimestru al anului viitor în Europa, eveniment urmat de o lansare în SUA în al doilea trimestru al lui 2023.

Maserati MC20 Cielo va avea sub capotă un motor V6 Nettuno, de trei litri, care dezvoltă 621 CP și 730 Nm datorită sistemului Twin Combustion. Motorul este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj cu opt trepte.

Accelerația de la 0 la 100 km/h este de așteptat să fie realizată în aproximativ trei secunde, în timp ce viteza maximă este, deocamdată, estimată la peste 320 km/h.

Directorul comercial al Maserati, Bernard Loire, a declarat că producția coupe-ului MC20 din 2022 este deja epuizată. Timpul mediu de așteptare al clienților pentru livrare este de aproximativ opt luni. Chiar dacă livrările sunt întârziate, oficialul Maserati a explicat că eventualele diferențe de preț cauzate de scumpirea unor materii prime sau componente vor fi preluate de companie. La fel se va întâmpla și în cazul roadster-ului MC20 Cielo.

Oficialii Maserati se așteaptă ca roadster-ul să reprezinte 40% până la 50% din capacitatea de producție.

Related posts