Marca Lancia are un nou logo și își anunță propria „Renaștere”

Da mai departe!

Lancia, o marcă istorică a grupului Fiat, care astăzi face parte din Stellantis, și-a prezentat în cadrul evenimentului Lancia Design Day o serie de elemente vizuale care fac parte din pachetul de relansare a acestui brand italian premium. Cu această ocazie, Lancia a lansat și noul său logo.

O viziune clară de design, un nou logo și o nouă eră pentru marca Lancia au fost reperele prezentării făcute de Luca Napolitano, cel care conduce brandurile premium ale grupului Stellantis și care a introdus „Lancia Pu+Ra Zero”, un obiect de design tridimensional, care se va regăsi în structura designului viitoarelor mașini Lancia.

Înainte de toate, Lancia și-a prezentat noul logo, care reia tema celui folosit anterior, se regăsește în primul logo istoric al mărcii, dar utilizează detalii mai rafinate și marchează intrarea în era electrică. Sunt clar evidențiate toate elementele specifice, roata, steagul, scutul, lancea și textul „LANCIA”, scris acum cu un nou font, care amintește și el de primul font cu care era inscripționat numele LACINA pe mașini. Primele modele care vor folosi acest logo vor fi noul Ypsilon și noul Delta.

În al doilea rând, conceptul de design care va sta la baza viitoarelor modele va folosi, după cum spun reprezentanții mărcii, „un limbaj care nu este specific industriei auto”, ci se vor ancora în eleganța mobilierului și caselor italiene de lux, prin conceptul de „sufragerie”. De altfel, marca a început o colaborare cu cunoscutul brand de design interior Cassina. Și pentru a sublinia și mai bine direcția în care se îndreaptă Lancia, pentru a-și regăsi spiritul italian, designerii au realizat încă un video cu tema „Lancia, Noua Renaștere”, cu trimitere evident la perioada glorioasă din pictura și sculptura europeană.

Pentru a-și prezenta noul limbaj de design, noul logo și întreaga viziune de design, Lancia a ales Palatul La Reggia din Venaria, fostă reședință regală, situată în apropiere de Torină, sediul cartierului general al Fiat. Cei de la Lancia fac o paralelă între restaurarea acestei reședințe, în perioada 1999 – 2007, și renașterea brandului auto italian, care a rămas în memoria fanilor cu celebrele mașini Delta, Thema și Flavia.

Related posts