Maltezii ne promit 810 CP

Da mai departe!

Un producător practic necunoscut din Malta denumit Valene Motors a prezentat planurile sale de a lansa un trike electric. Trike este de fapt un vehicul cu 3 roți în stilul Can-Am-ului. În cazul maltezilor este vorba de unul care va avea 810 CP.

Față de Can-Am, modelul Black Mamba (așa e numit cel din imagine) este mai masiv și va concura cu Morgan 3-Wheeler sau Polaris Slingshot. Proiectul include două roți viratoare în față și una motrică în spate. Un motor electric ce se găsește în apropierea roții spate va oferi peste 800 CP. Pentru asemenea putere este nevoie și de stocare, iar Valene va oferi modelul cu trei pachete de acumulatori de 15 kWh, 30 kWh și 50 kWh. Acestea asigură autonomii cuprinse între 180 km și 500 km.
Black Mamba va avea un șasiu de oțel pe care au fost montate panouri de caroserie din materiale compozite. Nu a fost anunțată masa vehicului, dar Valene spun că varianta de bază de 107 CP va ajunge la 100 km pe oră în doar 4,2 secunde. Dacă vă gândiți la aceste cifre, vă dați seama ce se întâmplă cu varianta de 810CP?

Nu cunoaștem detalii despre cum va fi finanțat proiectul și nici dacă îl vom vedea pe străzi, dar dacă va apărea va fi un simbol printre mașinile sport.

Related posts