Kia XCeed Facelift – Mild Hybrid all the way!

Da mai departe!

Kia Xceed a sosit la testele Autoreport.ro într-o nouă versiune: MHEV. Cel mai eficient și accesibil hibrid este o mașină ideală pentru drumuri mai lungi.

Noul Kia XCeed dispune de noi blocuri optice tip LED și o grilă revizuită, bara de protecție față și prize de aer cu un design inovator. Prin integrarea creativă a lămpilor de ceață în faruri, designerii au reușit să includă fante de aer pe ambele părți, care ghidează aerul în jurul roților automobilului pentru a reduce rezistența la deplasare și pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil.
Noul XCeed rulează pe jante din aliaj dedicate de 18 inch, concepute special pentru a spori caracterul de CUV al modelului. În spate, elementele rafinate includ un nou difuzor cu un spoiler de protecție negru lucios și un design discret pentru ornamentele tip ”eșapament” care aduc un aspect sportiv reîmprospătat. Din profil, capota relativ lungă a modelului XCeed se continua armonios cu în stâlpii A situați în spatele roților din față, dând mașinii o siluetă sportivă. În timp ce ampatamentul rămâne același cu cel al celorlalte modele din gama Ceed, de 2.650 mm, partea din față și spate ale modelului XCeed a fost extinsă față de hatchback-ul în cinci uși cu 25 mm în față (la 905 mm) și 60 mm în spate (la 840 mm). Singurele elemente de caroserie preluate de la fratele său hatchback în cinci uși sunt portierele din față.
Linia plafonului coboară rapid către haion, cu un unghi abrupt ce îmbunătățește aspectul dinamic de coupé al modelului XCeed. Automobilul rulează pe o gamă de jante din aliaj de aluminiu prelucrat de 18 inchi.
În partea din spate, blocurile optice LED au o nouă semnătura luminoasă hi-tech, iar private din anumite unghiuri par să brăzdeze cu îndrăzneală ”umerii” mașinii. Liniile de caracter accentuate care traversează hayomul si bara din spate îi dau lui XCeed o alură mai lată, mai stabilă.
Garda la sol înălțată a modelului XCeed și caroseria sculptată prezintă o imagine solidă care atrage constant cumpărătorii către portofoliul de produse Kia. Garda la sol a modelului XCeed este de 172 mm cu roțile de 16 inch și de 184 mm echipat cu roțile de 18 inch, o creștere de până la 44 mm față de hatchback-ul Ceed cu cinci uși. Arcul roții și ornamentul pragului lateral, împreună cu șinele de pe plafon din crom satinat, conferă mașinii o prezență robustă.
În interior, consola centrală sculptată a noului Kia XCeed este ușor orientată spre șofer. Cu o poziție înaltă a scaunului și garda la sol ridicată față de un hatchback convențional, Kia XCeed oferă șoferilor o poziție de condus mai sportivă, permițând în același timp o vedere mai bună a drumului din față.
Un sistem infotainment cu ecran tactil „plutitor” domină vizual planșa de bord, în timp ce partea inferioară a panoului de instrumente oferă un set de butoane, cadrane și comutatoare sensibile la atingere pentru a controla volumul audio, încălzirea și ventilația. Foarte ergonomice ca aspect și funcționalitate, aceste butoane au fost reproiectate pentru a îmbunătăți interacțiunea și a permite șoferilor să facă schimbări rapide în mediul cabinei, fără a-și lua ochii de la drum.
Kia XCeed vine cu noi teme grafice captivante pentru panoul de bord digital Supervision de 12.3 inch, ale căror mod de afișare se schimbă în funcție de modurile de condus ale automobilului, în timp ce un nou panou al selectorului transmisiei – negru lucios – și o nouă oglindă retrovizoare cu ramă subțire îmbunătățesc atât forma, cât și funcționalitatea.
Interiorul este finisat cu materiale sofisticate la atingere, cu ornamente cromate satinate ale planșei de bord care prezintă o ambianță rafinată și luxoasă. Cumpărătorii pot alege dintr-o gamă de finisaje ale tapițeriei din pânză, piele de căprioară, piele sintetică sau piele naturală pentru scaune. Kia XCeed Facelift este conceput pentru a obține un habitaclu și spațiu de depozitare al unui model mai mare într-o caroserie mai sportivă, cu o amprentă mai compactă. Aflat direct între hatchback-ul Ceed cu cinci uși și Kia Sportage, Kia XCeed reușește să ofere spațiu interior și capacitate pentru bagaje comparabile cu cele mai bine vândute modele mai mari din Europa.
Noua echipare GT-line prezintă o serie de accente sportive care o diferențiază de modelul de bază. Un design mai dinamic al grilei de radiator încadrează noua parte frontală, în timp ce o priză de aer inferioară sportivă și un element ornamental lateral al spoilerului adaugă un aspect mai agresiv mașinii. Fantele de aer cu finisaj cromat, închise la culoare, ajută la alimentarea cu aer prin partea din față pentru a reduce rezistența în timpul deplasării și pentru a îmbunătăți eficiența aerodinamică. În partea posterioară, stopurile LED hexagonale și un difuzor inferior sportiv în culoarea caroseriei completează modelul modernizat și separă versiunea XCeed GT-line de orice alt model de pe șosea.
Noul model rulează pe jante elegante de 18 inchi, prelucrate, pentru a oferi un aspect atletic, în timp ce pragurile în culoarea caroseriei, barele de plafon și corpurile oglinzilor retrovizoare într-un negru lucios îi sporesc și mai mult aspectul activ și dinamic.
Noul sistem de navigație cu ecran tactil de 10.25 inch al noului XCeed dispune de conexiune multiplă Bluetooth oferită standard, permițând ocupanților să conecteze două dispozitive mobile simultan, în timp ce funcționalitățile Android Auto și Apple CarPlay sunt, de asemenea oferite în dotarea standard. De asemenea, în funcție de specificațiile automobilului, utilizatorii XCeed pot alege între un sistem radio DAB de 5.0 inchi sau un sistem audio cu ecran tactil de 8.0 inchi cu Android Auto și Apple CarPlay cu conectivitate wireless.
Șoferii pot opta pentru un grup de instrumente Supervision complet digital de 12.3 inch, ce beneficiază de o serie de noi teme grafice care se modifică ca răspuns la selectarea modul de condus „Eco”, „Normal” sau „Sport”. Cu un afișaj digital de înaltă definiție cu rezoluție 1920×720, cadranele sunt afișate cu o claritate precisă, în timp ce un display multifuncțional comunică instrucțiuni de navigare pas cu pas, informații audio, informații detaliate despre călătorie, alerte de diagnosticare a automobilului și notificări pop-up legate de diferitele tehnologii de siguranță activă și de asistență pentru șofer ale mașinii.
Noua aplicație „Sport” înseamnă că utilizatorii nu vor rata niciodată jocul echipei lor favorite în timp ce sunt în mișcare. Scorurile live și cele mai importante momente ale jocului sunt actualizate în fiecare minut pe ecranul central pentru ca toți ocupanții să se bucure doar aruncând o privire. Afișajul poate fi personalizat pentru a adăuga echipele favorite la o listă de acces rapid și poate afișa, de asemenea, clasamentul curent al ligii sau dacă un sport este în pauza competițională.
De asemenea, conectivitatea îmbunătățită oferă integrarea calendarului, astfel încât utilizatorii să își poată conecta jurnalul Google sau Apple la afișajul audiovizual și să se asigure că nu pierd niciodată o întâlnire. În plus, dacă o destinație a fost salvată în în urma unei invitații de a participa la o întâlnire, aceasta poate fi folosită pentru a porni navigația din interiorul automobilului asigurând astfel o experiență intuitivă și sigură pentru clienți.

Noul XCeed beneficiază, de asemenea, de cea mai recentă versiune a aplicației Kia Connect, un sistem care conectează șoferii cu lumea din jurul lor, oferind informații neprețuite prin intermediul ecranului tactil al mașinii sau prin aplicația Kia Connect. Dispunând de serviciile Kia Live accesate prin sistemul de infotainment al automobilului, aplicația Kia Connect folosește propriul card eSIM pentru a prelua și actualiza datele în timp real în timpul condusului. Acestea includ informații în timp real despre trafic, prognoze meteo, puncte de interes și detalii despre posibilele locuri de parcare pe stradă și în afara străzii (inclusiv prețul, locația și disponibilitatea zonelor de parcare). Șoferii pot folosi Kia Connect pentru a planifica călătoriile în avans, trimițând date de navigație prin intermediul smartphone-ului către automobil înainte de călătorie, în timp ce utilizatorii pot accesa și aplicația pentru a-și localiza mașina, funcționalitate ideală în parcările mari sau în zone necunoscute.

Cea mai recentă versiune a aplicației Kia Connect adaugă funcția profilului personalizat de utilizator, permițând clientului să creeze două profiluri de utilizator personalizate. Această caracteristică le permite utilizatorilor să facă o copie de rezervă a preferințelor din aplicația Kia Connect din automobil prin cloud și să transfere setările de la un automobil la altul. Acesta este conceput pentru clienții care comută adesea între diferite mașini echipate cu aplicația Kia Connect, cum ar fi șoferii de flote care folosesc mașini de companie sau familiile cu mai mult de un automobil echipat cu aplicația Kia Connect în gospodăria lor.

Alte caracteristici concepute pentru a spori confortul și plăcerea fiecărei călătorii includ un sistem audio JBL Premium cu tehnologie Clari-Fi, aer condiționat cu două zone, oglinzi exterioare rabatabile electric și încălzite, un volan încălzit, un parbriz încălzit, scaune față încălzite și ventilate și scaune scaune spate încălzite. Noul XCeed aduce porturi USB Type-C pentru pasagerii din față și din spate, în timp ce capacitatea de încărcare rapidă îmbunătățește și mai mult confortul în timpul deplasărilor.
Sub capotă, motorul T-GDi de 1.5 litri cu patru cilindri produce 160 CP și un cuplu de 253 Nm. Acesta este cuplat la transmisia automată DCT7. Noutatea importantă este că sistemul MHEV a fost răspândit în gamă și îl întâlnim și aici. Sistemul MHEV suplimentează cuplul motorului cu puterea de la o baterie compactă de 48 volți litiu-ion polimer, care este acum disponibilă pentru întreaga familie de modele. Puterea pachetului de baterii litiu-polimer de 8.9 kWh, putere care se duce spre un motor electric de 44.5 kW. În această combinație, sprintenul motor pe beniznă vine cu performanțe de consum de diesel, iar drumurile lungi devin mai prietenoase cu buzunarul proprietarului acestui SUV turbo pe benzină.
Noul Kia XCeed include o gamă largă de tehnologii active de asistență a șoferului și de siguranță. Sistemul Smart Cruise Control (SCC) este îmbunătățit cu adăugarea funcției de navigație. Sistemul SCC asistat de navigație (NSCC) beneficiază de funcția Auto-set care ajustează automat viteza de croazieră a modelului XCeed în funcție de viteza maximă setată pentru acel drum în sistemul de date de navigație.
Pe lângă funcția Auto-set care controlează viteza maximă, sistemul NSCC adaugă și funcționalitatea „Zone” (NSCC-Z) care reduce viteza automobilului în „zonele sigure” identificate în sistemul de navigație. Odată ieșit din „zona de siguranță”, sistemul va readuce automobilul la viteza de croazieră anterioară.
O dezvoltare suplimentară a sistemului NSCC disponibilă pentru XCeed este funcția „Curve” (NSCC-C) care utilizează datele de navigație pentru a anticipa o curbă viitoare a drumului, reducând viteza de croazieră dacă este necesar pentru a trece prin viraj în siguranță și apoi revine la viteza prestabilită odată ce a fost parcurs virajul.
Ca în cazul oricărui model Kia vândut în Europa, noul XCeed este echipat standard cu sistemul Vehicle Stability Management. Acest lucru ajută la stabilitatea în timpul frânării și în viraje prin controlul sistemului electronic de control al stabilității (ESC) al mașinii dacă detectează orice pierdere de tracțiune.
Sistemul de asistență pentru evitarea coliziunii cu obiectele aflate în unghiul mort (BCA – Blind-spot Collision-Avoidance Assist) dezvoltat de Kia funcționează mână în mână cu sistemul de avertizare a coliziunii cu obiectele aflate în unghiul mort (BCW – Blind-spot Collision Warning system). Folosind aceiași senzori aflați în bara de protecție spate, sistemul BCA adaugă măsuri preventive în cazul în care șoferul începe să se deplaseze pe o bandă atunci când un alt automobil este prezent în unghiul mort al șoferului. Împreună cu alertele audio și vizuale oferite de sistemul BCW, acesta aplică presiune de frânare pe roțile de pe partea opusă a mașinii, care ghidează automobilul înapoi pe banda inițială. Această caracteristică revoluționară de siguranță a primit premiul Autoblog pentru „Tehnologia Anului 2020” pentru eficacitate și configurația ușor de utilizat. Sistemul Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) face parte din suita de tehnologii exclusive Kia, axată în a face din condusul de zi cu zi o experiență mai sigură și mai relaxantă.
Conceput pentru a menține toți ocupanții automobilului în siguranță, sistemul Driver Attention Warning Plus (DAW+) monitorizează obiceiurile și comportamentul obișnuit al șoferului pentru a afla tendințele și tiparele obișnuite ale acestuia. Atunci când sistemul detectează orice nereguli în comportamentul de conducere care pot indica oboseala sau distragerea atenției șoferului, îl alertează cu avertismente vizuale și sonore. Pe tabloul de bord apare o pictogramă cu o ceașcă de cafea împreună cu o alertă sonoră pentru a-l avertiza pe șofer că fie conduce neglijent, fie ar trebui să ia o pauză. Sistemul DAW+ emite, de asemenea, o alertă sonoră și o avertizare vizuală dacă mașina din față se îndepărtează și șoferul nu reacționează.
Sistemul Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) este conceput pentru a facilita călătoriile de zi cu zi. Sistemul folosește senzori și o cameră montate în bara de protecție spate pentru a oferi șoferului o mai bună vedere și înțelegere a ceea ce se află în spatele automobilului atunci când iese dintr-un spațiu de parcare. Senzorii avertizează șoferul despre traficul care se apropie din stânga sau din dreapta automobilului înainte ca acesta să vină în raza vizuală. Dacă sistemul detectează un automobil care se apropie rapid, se va auzi un sunet de avertizare și o pictogramă pe ambele oglinzi laterale se va aprinde pentru a anunța șoferul că o coliziune poate fi iminentă. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul frânează automat pentru a evita o coliziune. De asemenea, manevrele de parcare sunt simplificate cu funcția Smart Parking Assist, care folosește o serie de senzori pentru a ajuta la parcarea în spații înguste. Alte caracteristici de siguranță ale noului XCeed includ sistemul de avertizare privind coliziunea frontală cu detectarea mașinii și a pietonilor (Forward Collision Warning with car and pedestrian detection), sistemul inteligent de avertizare privind depășirea limitei de viteză (Intelligent Speed Limit Warning), sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare (Lane Keeping Assist), sistemul de asistență pentru menținerea benzii de rulare (Lane Following Assist), sistemul de asistență la rularea pe autostradă (Highway Driving Assist) și sistemul de asistență pentru faza lungă (High Beam Assist).

O mașină în un minut – Kia XCEED Facelift MHEV – YouTube

Kia XCeed Facelift 1.5 T-GDi MHEV DCT
– 0-100 km/h: 9,2 secunde
– Viteza maximă: 208 km/h
– L/l/î: 4.395/1.826/1.495
– Masă proprie: 1.275 kg
– Volum portbagaj (l): 380
– Cilindree (cmc): 1.482
– Putere (CP): 160 la 5.500 rpm
– Cuplu maxim (Nm): 253 la 1.500 rpm
– Consum mediu: 7 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze: automată, 7 trepte

Related posts