KIA Sportage – test cu varianta cea mai puternică

Da mai departe!

Kia Sportage facelift se întoarce la testele AutoReport.ro în varianta cu motor pe benzină, turbo, de 1,6 litri. Modelul ne-a fost companion la un test prin București și împrejurimi.

Kia Sportage a primit un facelift destul de consistent. Îmbunătățirile exteriorului sportiv al modelului Sportage includ noi spoilere față și spate, dar și blocuri optice față și spate redesenate și un nou design al jantelor din aluminiu de 16-, 17- și 19-inch. Modelele ce dispun de versiunile de echipare GT Line sunt echipate cu o nouă grilă a radiatorului in culoare negru lucios și inserții cromate de culoare închisă pe pragurile laterale și pe hayon. Jantele din aliaj de 19 inch au fost redesenate iar toate modelele sunt echipate cu o țeavă de evacuare dublă și un design revizuit al lămpilor de ceață LED de tip ‘ice cube’.

Sub capotă, modelul de test are un motor turbo, pe benzină, de 1,6 litri care produce 177 CP, combinația cu o cutie automată cu 7 rapoarte, face din acest model unul foarte rapid. Transmisia a fost optimizată pentru Sportage facelift. Această variantă vine cu un comportament la rularea pe asfalt foarte bun. Confortul oferit de suspensie se află și el undeva la media segmentului. Se observă îmbunătățiri semnificative din acest punct de vedere, iar Sportage facelift pare chiar o nouă generație. Din punct de vedere al consumului, Sportage este destul de economic pentru un SUV 4×4. Putem să raportăm un consum de 8 litri la 100 km la viteză de autostradă și un consum mixt de 7,5 litri la 100 km.
În interior, observăm un salt calitativ al materialelor. Designul nu mai este nici el anost, iar sistemul de infotainment este chiar modern. Aici au loc 5 persoane, iar Sportage pare o mașină foarte bună pentru vacanțe. Antifonarea este acum foarte bună, confortul interior la fel. Sistemul de infotainment de 8 inch, frameless, este disponibil pentru navigație, dar și Apple Car Play și Android Auto.
În ceea ce privește siguranța Sportage oferă în standard, printre altele: ABS + ESC + DBC + HAC + TSA (Trailer Stability Assist), Airbag şofer şi pasager (posibilitate dezactivare airbag pasager), Airbaguri laterale şi airbaguri cortină sau un sistem de aprindere lumini pe timpul zilei (de tip DRL). Pentru modelul testat se adaugă Smart Cruise Control cu sistemul Stop&Go, sistemul Around View Monitor ce contribuie la ușurarea manevrelor de parcare dar și sistemul de avertizare a șoferului – Driver Attention Warning – ce combate oboseala și lipsa de atenție la volan.

KIA Sportage facelift 1.6 T-GDI Style
0-100 km/h: 9,1 secunde
Viteza maximă: 201 km/h
Cilindree (cmc): 1.591
Putere (CP): 177 la 5.500 rpm
Cuplu maxim: 265 Nm la 1.500 rpm
L/l/î: 4.485 / 1.855 / 1.635
Masă proprie: 1.562 kg
Volum portbagaj (l): 503
Consum (l/100 km): 7,5 mixt
Transmisie: automată 7 trepte

Related posts