Kia EV6 – victorie la categoria sa la premiile „Trophée de L’argus 2022”

Da mai departe!

EV6, primul automobil electric dedicat Kia, a câștigat încă un premiu pentru vitrina sa de trofee din ce în ce mai bogată, în ciuda faptului că este comercializat de doar câteva luni. Kia EV6 a obținut victoria la categoria sa – „Family SUV and Crossover”, la renumitele premii „Trophée de L’argus 2022”.

Această victorie urmează mai multor premii acordate deja modelului EV6 în Europa de către diverse publicații și experți de top din industria auto. Distincțiile de până acum includ: câștigătorul premiilor „What Car? ‘Car of the Year’ 2022”, „Crossover of the Year” la premiile TopGear.com 2021; câștigător în categoria „Premium” la premiile „German Car of the Year 2022” și co-câștigător al premiilor inaugurale „Best Cars of the Year’ 2021/2022”. De asemenea, EV6 a fost nominalizat pe lista scurtă a premiilor „European Car of the Year 2022”, câștigătorul urmând a fi anunțat pe 28 februarie.

„Family SUV and Crossover” este una dintre cele mai aprig disputate categorii ale premiilor „Trophée de L’argus”. Acest segment popular atrage un număr mare de participanți care acoperă diverse mărci și o gamă largă de trenuri de rulare. Diferiți factori decisivi, cum ar fi inovația tehnică și valoarea reziduală, sunt analizați în mod independent de juriul care include experți de la premiile L’argus și jurnalişti auto francezi respectaţi. În ciuda concurenței acerbe, modelul 100% electric Kia EV6 a ieșit triumfător ca modelul care oferă cea mai bună combinație de dotări și costuri de întreținere.

Marc Hedrich, președintele Kia Franța, a declarat: „Suntem onorați să primim acest premiu prestigios, în special într-una dintre cele mai competitive clase de pe piață. Acesta recompensează munca designerilor și inginerilor noștri care au creat acest model de ultimă generație pentru a pune cea mai recentă tehnologie la dispoziția unui număr cât mai mare de oameni.

„Aș dori să mulțumesc membrilor juriului „Trophée de L’argus” care au văzut caracteristicile unice ale primului model 100% electric Kia construit pe noua noastră platformă EV dedicată „E-GMP”. De când a fost pus în vânzare în octombrie anul trecut, EV6 a avut vânzări excepționale în Franța, cu aproximativ 600 de comenzi pe lună”, a concluzionat el.

Această ultimă victorie a unei categorii este al 4-lea premiu câștigat de Kia în istoria premiilor „Trophées de L’argus”, după modelele Kia XCeed în 2020 (clasa „Compact and Family Crossover”), Kia Stinger GT în 2018 (clasa „Family and Premium Sedan”) și Kia Picanto în 2012 (clasa „City Car”).

Premiile „Trophées de L’argus” au fost fondate în 1993 pentru a decerna premiul „ Utility Vehicle of the Year” și a introdus categoriile de automobile în 2008. Anul acesta, 66 de modele s-au calificat pentru participare înainte de a fi selectate pe lista finală cele trei finaliste în fiecare dintre cele 11 categorii.

Related posts