Kia dezvăluie noua sa filosofie de design și ne arată EV6

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kia Corporation a dezvăluit astăzi primele imagini complete ale exteriorului și interiorului modelului EV6, primul său automobil electric dedicat (BEV), înainte de premiera sa mondială din martie. EV6 a fost conceput sub noua filosofie de design a mărcii „Opposites United” – Unirea Opuselor, care se inspiră din contrastele regăsite în natură și umanitate. În centrul filosofiei designului se află o nouă identitate vizuală care evocă forțe pozitive și energie naturală, cu combinații contrastante de elemente stilistice ascuțite și forme sculpturale.

Având un design distinct, în stil crossover și bazat pe noua platformă modulară a mărcii (E-GMP), EV6 este primul automobil 100% electric (BEV) dedicat Kia care este influențat de noua filosofie de design, întruchipând concentrarea mărcii Kia pe electrificare.

Design exterior: un design EV orientat către viitor, caracterizat de detalii high-tech

Designul exterior al modelului EV6 este o reprezentare puternică a sintagmei „Puterea de a  progresa”. O evoluție a punctelor forte de design ale mărcii, EV6 este un punct culminant al abilităților și expertizei acumulate de-a lungul transformării designului Kia; explorând viitorul și dincolo de acesta.

În partea frontală, luminile de zi caracteristice afișează un aspect elegant și modern. Acestea fac parte din conceptul „Digital Tiger Face” al mașinii, o evoluție de design care evocă spiritul grilei de tip „Tiger Nose” pentru epoca electrificată. Designul blocurilor optice include, de asemenea, un model de lumină dinamică „secvențială”. Sub aceasta, gurile de admisie a aerului lărgesc vizual partea din față a mașinii, accentuând imaginea sa high-tech. Ca parte a optimizării fluxului de aer din față, aerul este dirijat prin și pe sub podeaua plană a mașinii pentru optimizarea aerodinamicii.

Profilul lateral afișează o estetică de design inspirată tip crossover, modernă, elegantă și aerodinamică. Acesta contrastează cu liniile ascuțite și detaliile high-tech pentru a crea un sentiment de tensiune în design. Un parbriz care coboară spre partea din spate oferă dinamism și intenție, în timp ce aripile spate îndrăznețe adaugă volum. O linie ce accentuează caracterul rulează de-a lungul părții inferioare a ușilor, curbându-se în sus spre arcurile roților din spate, alungind vizual profilul mașinii.

Proiectată pentru a obține performanțe aerodinamice maxime, partea posterioară afișează un stâlp C spate înclinat, cu o inserție de culoare negru lucios integrată, care lărgește vizual geamul din spate. Deasupra acestuia, pe plafon, se află un eleron proeminent care dirijează aerul în jos către un eleron inferior ridicat, care se află deasupra blocului unic de lumini din spatele mașinii.

EV6 este rezultatul colaborării dintre toate cele trei studiouri de design din rețeaua globală Kia din Namyang (Coreea de Sud), Frankfurt (Germania), și Irvine (California, SUA).

Design interior: un interior modern și spațios pentru era automobilelor electrice

Un produs distinct al erei EV, designul interior beneficiază de spațiul amplu făcut posibil de platforma dedicată E-GMP dezvoltată de Kia, care oferă un volum sporit în comparație cu modelele EV Kia anterioare, bazate pe arhitectura unor modele convenționale existente. Designul interior al modelului EV6 beneficiază de o utilizare inovatoare a spațiului, creând o experiență spațială și de condus unică.

Unul dintre cele mai frapante elemente ale noului interior este un ecran cursiv, curbat, care oferă un sistem audio vizual și de navigație (AVN) de înaltă definiție. Limbajul formelor simple ale ecranului larg curbat și ale panoului de bord îngust oferă habitaclului o senzație de deschidere. Extinzându-se de la volan până în centrul mașinii, ecranul afișează un grup de instrumente în fața șoferului și sistemul de infotainment și navigație deasupra consolei centrale. Lățimea ecranului creează o experiență captivantă pentru șofer, în timp ce un număr minim de butoane fizice oferă o experiență de condus simplă, liberă și liniștitoare.

Sub ecranul AVN se află „butoane” haptice care controlează setările sistemului de ventilație (HVAC – încălzire, ventilație și aer condiționat), în timp ce sub acest panou tabloul de bord se înclină spre partea din față a mașinii, creând un sentiment de spațiu și deschidere pentru pasagerii locurilor din față.

Scaunele sunt subțiri, ușoare și cu un stil contemporan, fiind îmbrăcate în țesături moderne, interesante din punct de vedere vizual și robuste, create cu materiale plastice reciclate, care amplifică sentimentul de spațiu deschis în habitaclu.

Modelul EV6 va avea premiera mondială în martie 2021, în cadrul unui eveniment online special.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts