KIA confirmă autonomia de 485 km pentru e-Niro

Da mai departe!

Noul Kia e-Niro va oferi proprietarilor o autonomie de până la 485 km (301 mile) cu o singură încărcare în momentul începerii comercializării în Europa la sfârșitul anului 2018. e-Niro, primul crossover complet electric produs de Kia, va fi dezvăluit pentru Europa la Salonul Auto de la Paris 2018, înainte de începerea comercializării la sfârșitul acestui an.

Omologarea europeană conform ciclului combinat WLTP a confirmat autonomia de 485 km a modelului e-Niro când este propulsat de bateria litiu-ion polimer de 64 kWh de înaltă capacitate. Conform ciclului de testare WLTP in mediul urban, e-Niro este capabil să ruleze până la 615 km (382 mile) – mai mult decât multe automobile cu motor pe benzină. Conectat printr-un încărcător rapid de 100 kW, e-Niro are nevoie doar de 54 de minute pentru încărcarea la 80% a bateriei sale de 64 kWh. Pachetul standard de baterii de 39.2 kWh a fost de asemenea testat, oferind șoferilor o autonomie de 312 km (193 mile) și zero emisii cu o singură încărcare completă (conform ciclului combinat WLTP).

În momentul începerii comercializării, e-Niro va fi unul dintre cele mai capabile automobile electrice ce combină plăcerea de a conduce, cu un design atractiv, utilitatea unui crossover și un sistem de propulsie cu zero emisii. Noul e-Niro se alătură modelelor existente Niro Hybrid și Plug-in-Hybrid – ale căror vânzări au depășit 200,000 de unități la nivel global de la lansarea acestora în 2016. Până în acest moment, în Europa au fost vândute peste 65.000 de unități ale crossover-ului hibrid.

Modelele echipate cu pachetul de baterii de 64 kWh de lungă distanță sunt cuplate la un motor de 150 kWh (204 CP), care oferă un cuplu de 395 Nm, permițând accelerarea de la 0 la 100 kmh în doar 7.8 secunde. Pachetul standard de baterii de 39.2 kWh este cuplat la un motor de 100 kW (136 CP) care oferă de asemenea un cuplu de 395 Nm și permite o accelerație de la plecarea de pe loc și până la 100 kmh în 9.8 secunde. La fel ca și versiunile Niro Hybrid și Plug-in-Hybrid, e-Niro este un model cu tracțiune față.

e-Niro oferă proprietarilor un gamă de tehnologii pentru sporirea eficienței bateriei și îmbunătățirea autonomiei, ce includ Sistemul de regenerare a forței de frânare, Coasting Guide Control (CGC) și Sistemul de control predictiv al energiei (Predictive Energy Control – PEC). Aceste tehnologii permit șoferilor să reîncarce bateriile și să maximizeze autonomia automobililului în momentul coborârii unei pante și în momentul frânării. CGC și PEC sunt conectate la sistemul de navigație și oferă informații despre viitoarele viraje și schimbări topografice, oferind sugestii șoferilor privind colectarea energiei suplimentare.

Modelul e-Niro va fi acoperit de garanția standard Kia, unică în industria auto, de 7 ani, 150,000 kilometri. Garanția acoperă de asemenea și pachetul de baterii și motorul electric.

Related posts