Kia anunță că atinge o cotă de piață record în Europa

Da mai departe!

Conform noilor date publicate astăzi de Asociația Producătorilor de Automobile din Europa (ACEA), Kia a atins cea mai mare cotă de piață a sa din Europa, de 3.9% în prima jumătate a anului 2021.

Piața autoturismelor din UE, țările EFTA și UK a crescut în general cu 27.1% față de primele șase luni ale anului 2020, când pandemia a închis showroom-urile din întreaga lume. În aceeași perioadă, creșterea Kia a fost de 40.8%, cu vânzări de 251.236 unități față de anul trecut, comparativ cu 178.393 de unități în aceeași perioadă a anului trecut. Aceste cifre de vânzări și creșterea procentuală plasează marca pe o poziție egală sau mai mare decât a multor mărci echivalente.

Jason Jeong, președinte al Kia Europe, a comentat: „Pe măsură ce sectorul auto începe să se recupereze după pandemie, primim clienții înapoi în showroom-urile noastre. De la relansarea mărcii la începutul anului, am văzut o creștere puternică pe piața noastră de automobile și acum am atins cea mai mare cotă de piață a noastră din Europa. Aceasta este o dovadă a puterii noii mărci Kia și a gamei noastre inspiraționale de automobile electrificate și cu emisii reduse.

„Pe măsură ce privim spre a doua jumătate a anului, suntem încrezători că introducerea modelului EV6 și a noului Sportage va atrage noi clienți către familia Kia și va ajuta la creșterea în continuare a cotei noastre de piață în Europa”, a adăugat Jeong.

Related posts