Jeep Compass – facelift a la Stellantis

Da mai departe!

Faceliftul adus de grupul Stellantis modelului Jeep Compass ne-au adus acest model la testele AutoReport.ro. SUV-ul de la MitMotors a venit echipat cu tracțiune 4×2 și un motor pe benzină de 1.3 litri și 150 CP.

Din punct de vedere al designului, Jeep Compass facelift vine cu o parte frontală redesenată și câteva modificări minore aduse părții din spate. Blocurile optice față sunt acum mai înguste, dar mai performante.
Sub capotă regăsim un propulsor pe benzină de 1,3 litri care produce 150 de cai putere. Cuplat la o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj, acesta livrează foarte bne puterea, Jeep Compass fiind o mașină pe care te poți baza… dar mai ales pe asfalt, deoarece versiunea testată de noi nu are tracțiune integrală. Comportamentul dinamic este cel mai bun din gama Jeep, datorită dimensiunilor compacte și centrului de greutate ușor coborât al mașinii.
În interior regăsim un habitaclu mai modern ca orice am văzut pe un Jeep. Cei de la Stellantis au imprimat mai mult rafinament și un stil european. A fost redesenată planșa de bord, care integrează acum un display central (8.4 sau 10.1 inch) pentru sistemul multimedia Uconnect 5 și instrumentarul de bord digital cu ecran de 10.25 inch. De asemenea, la fel ca și la varianta non-facelift, 5 persoane cu tot cu bagajele lor pot călători în cele mai bune condiții.
Cele mai importante noutăți le regăsim la acest facelift printre sistemele de asistență oferite în standard. Lista include Drowsiness Alert, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist și Automatic Emergency Braking cu funcție de recunoaștere a pietonilor și cicliștilor. Cu o importanță mai mari și mai precise acum sunt sistemele Lane Keep Assist și Adaptive Cruise Control lucrează împreună pentru a menține mașina pe centrul benzii de rulare, oferind astfel un condus semi-autonom de nivel 2.

Jeep Compass II FL 1.3 GSE DCT
– 0-100 km/h: 9,2 secunde
– Viteza maximă: 200 km/h
– L/l/î: 4.404/1.874/1.629
– Masă proprie: 1.430 kg
– Volum portbagaj (l) 438
– Cilindree (cmc) 1.332
– Putere (CP) 150 la 5.500 rpm
– Cuplu maxim (Nm) 350 la 1.560 rpm
– Consum mediu 7 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze automată 6 trepte

Related posts