Jale printre fanii mașinilor electrice din România: Tesla pune taxă pe încărcatul la Superchargere

Da mai departe!

Producătorul american de mașini electrice Tesla și-a anunțat clienții din România că introduce plăți în rețeaua sa Supercharger. În aceste condiții, nu mai este valabil calculul cu economia la combustibil lunară de pe siteul Tesla, anunț care a determinat mulți clienți să opteze pentru celebrele mașini electrice.

Conform unui e-mail trimis de Tesla clienților săi, „începând cu data de 9 martie 2023 va fi necesară o plată pe kWh în timpul încărcării la Supercharger”.

Fără a menționa sumele aferente pe kWh, cei de la Tesla își roagă clienții să își actualizeze metoda de plată și adresa de facturare în aplicația Tesla „pentru a vă asigura accesul la Supercharger”. În privința tarifelor, informarea notează doar că, pentru a le vizualiza, va trebui atins „pinul hărții Supercharger de pe ecranul tactil al vehiculului. Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locație și sunt actualizate în mode regulat”.

Mai exact, diferențierea tarifelor va fi făcută în funcție de costul energiei electrice, de poziționarea stației de încărcare, dar și de cererea punctuală dintr-un anumit moment.

„Soldul complet, tarifele din sesiunile de încărcare anterioare și facturile vor fi disponibile oricând în aplicația Tesla”, mai scriu oficialii companiei americane.

Chiar mai interesant, aceștia își avertizează clienții că, „pentru orice minut în plus în care mașina rămâne conectată la Supercharger după terminarea încărcării va fi percepută o taxă de inactivitate”.

Cei de la Tesla le explică utilizatorilor că „taxele de inactivitate survin în cazul în care un vehicul Tesla ocupă o stație atunci când locația Supercharger este ocupată în proporție de cel puțin 50% și după ce sesiunea de încărcare a fost finalizată de cinci minute sau mai mult”.

Prin urmare, cei care vor totuși să își lase mașina la stație după terminarea încărcării vor fi nevoiți să urmărească atent în aplicație gradul de ocupare al stației. dacă acesta va fi mai mare de 50% sunt pasibili de a fi taxați suplimentar cu o valoare pe care o vom afla, probabil, pe 9 martie 2023.

Compania Tesla se mândrește cu existența a peste 40.000 de stații Supercharger funcționale la nivel mondial. Dintre acestea opt stații se află în București, la Promenada Mall, alte șase la Constanța, în perimetrul City Park Mall, șase la Pitești (Altex Retail Park), șase la Sibiu, opt la Cluj-Napoca și șase la Timișoara.

Related posts