Hyundai IONIQ 5 primeste baterie noua de 77,4 kWh si oglinzi digitale

Da mai departe!

Hyundai prezinta versiunea actualizata a modelului IONIQ 5, care va fi disponibila pe piata incepand cu anul 2023. CUV-ul 100% electric va fi echipat cu o baterie de 77,4 kWh, dar si cu noi dotari pentru imbunatatirea experientei de condus, inclusiv oglinzi digitale bazate pe camere video si functie pentru optimizarea bateriei.

Lansat la nivel global in luna februarie 2021, primul autovehicul Hyundai construit pe platforma electrica E-GMP (Electric Global Modular Platform) a devenit apreciat atat in randul jurnalistilor, cat si al clientilor. Anul trecut, IONIQ 5 a castigat numeroase premii in industrie – 30 de victorii obtinute la nivel european, inclusiv prestigiosul titlu German Car of the Year.

„IONIQ 5 a avut un mare succes in cele 12 luni de la lansare, atat in ceea ce priveste volumul vanzarilor, cat si cresterea notorietatii marcii”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product – Hyundai Motor Europe. „Segmentul devine din ce in ce mai competitiv, iar obiectivul Hyundai este de a oferi functii optimizate pentru a mentine pozitia de lider tehnologic in industria auto.”

Pentru prima data, IONIQ 5 va fi echipat cu oglinzi interioare si exterioare digitale bazate pe camere video. Oglinda centrala digitala (DCM) ofera conducatorului auto o imagine panoramica a autovehiculului, camera DCM fiind amplasata sub spoilerul din spate. Totodata, in premiera pentru un autovehicul Hyundai de pe piata europeana, CUV-ul 100% electric dispune si de oglinzi laterale digitale (DSM). DSM contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice, oferindin acelasi timpo imagine din spate mai clara,chiar si in conditii meteo nefavorabile.

Prin intermediul noii functii de optimizare a bateriei, temperatura bateriei va fi adaptata automat in timpul calatoriei, pentru a asigura conditii optime de incarcare. Acest sistem contribuie la imbunatatirea performatelor reale de incarcare, in situatiile in care temperaturile sunt scazute. In plus, functia se activeaza automat atunci cand un punct de incarcare este introdus in sistemul de navigatie al autovehicului (sistemul Connected Routing).

Functia Smart Frequency Dampers (SFD) va contribui la imbunatatirea raspunsului suspensiilor pentru a spori confortul la rulare.

In ceea ce priveste designul, versiunea actualizata a modelului IONIQ 5 va dispune de bare de protectie negre cu garnituri de aceeasi culoare in combinatie cu sistemul de iluminare Projection LED.

Related posts