Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia

Da mai departe!

Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina din Brazilia până în 2030, a declarat vineri un director, adăugând că firma niponă intenționează să dezvolte un vehicul hibrid-flex în țara sud-americană, relatează Reuters.

Anunțul făcut de Honda este ultimul dintr-o serie de noi investiții în Brazilia ale marilor companii auto precum Volkswagen, General Motors, Stellantis și Toyota (7203.T).

Potrivit Guvernului brazilian, investițiile promise de producătorii auto din țară pentru următorii ani însumează deja aproape 130 de miliarde de reali.

Vicepreședintele comercial Honda în Brazilia, Roberto Akiyama, a declarat că investițiile companiei se vor concentra pe noi tehnologii și pe dezvoltarea unui model hibrid pentru piața braziliană, care ar putea funcționa 100% pe etanol, relatează Reuters.

Compania, a spus el reporterilor, se așteaptă să producă până la 150.000 de vehicule pe an la uzina Itirapina până în 2030, față de 100.000 în acest an, atât pentru vânzări pe piața internă, cât și pentru export.

Pe lângă vehiculul hibrid-flex care nu a fost încă dezvoltat, Akiyama a spus că Honda intenționează să lanseze un nou SUV entry-level pe piața braziliană în 2025.

Declarațiile lui Akiyama vin în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu președintele Luiz Inacio Lula da Silva în capitala Brasilia.

Related posts