Grupul auto GAZ rus a deschis al treilea proces împotriva Volkswagen în care cere daune de 200 de milioane de dolari

Da mai departe!

Producătorul rus de automobile GAZ a mai deschis un nou proces împotriva constructorului german Volkswagen, în care cere despăgubiri de 15,6 miliarde de ruble (200,5 milioane de dolari), arată înregistrările instanței, relatează Reuters.

Acesta este al treilea proces intentat de GAZ împotriva grupului auto german, după ce alte două au fost deschise la începutul acestui an.

Acțiunea în instanță a fost deschisă vineri la Curtea Regională de Arbitraj din orașul Nijni Novgorod, nefiind făcute publice alte detalii despre acest caz.

La începutul acestui an, GAZ a intentat două procese împotriva producătorului de automobile german, solicitând în total aproximativ 545 de milioane de dolari drept compensații pentru pierderile suferite ca urmare a deciziei VW de a părăsi piața rusă, la care se adaugă și daune. Compania rusă a acuzat Volkswagen că prin acțiunea sa i-a pus interesele în pericol.

GAZ a reușit inițial o instanță rusă să decidă înghețarea activelor Volkswagen în Rusia în așteptarea procedurilor judiciare, hotărîre care a fost anulată de justiție în luna aprilie.

Volkswagen se pregătește să-și vândă activele rusești, inclusiv fabrica sa fanion din orașul Kaluga, care are o capacitate anuală de producție de 225.000 de vehicule, dar nu a fost luată nicio decizie și se așteaptă aprobarea Guvernului rus.

Related posts