Furnizorul de baterii pentru mașinile hibrid ale Renault, inclusiv pentru viitorul Jogger HEV, cumpărat de Nissan

Da mai departe!

Nissan a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al startup-ului Vehicle Energy Japan, de la consorțiul INCJ, fondat de guvernul japonez împreună cu alți investitori. Compania livrează baterii pentru mașinile Mazda, Nissan, Ford, dar și celor de la Renault și, în curând, către Dacia.

Compania Vehicle Energy Japan, înființată de startup-ul INCJ ltd., care are ca obiect de activitate dezvoltarea și producția de baterii cu litiu, destinate mașinilor hibrid, a intrt în portofoliul Nissan, odată cu achiziția pachetului majoritar, care permite consolidarea afacerii în bilanțul constructorului auto. Ceilalți doi acționari importanți, Maxell și Hitachi, vor rămâne acționari minoritari alături de Nissan. Vehicle Energy Japan este rezultatul acceleratorului de afaceri Innovation Network Corporation of Japan, înființat, la inițiativa guvernului japonez. În prezent, VEJ produce celule de baterii Li-Ion, pachete de baterii pe baza acestor celule, precum și baterii de 48 V, toate destinate automobilelor hibrid. De asemenea, compania dezvoltă propriile sisteme de management al bateriilor. Odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni, Nissan a numit în posturile de conducere noi directori.

Vehicle Energy Japan este unul dintre furnizorii importanți de baterii pentru vehiculele hibrid din Japonia și din restul lumii, printre clienții săi numărându-se nu doar Nissan și Mazda, ci și Renault, care cumpără de la VEJ pachetele de baterii pentru mașinile din familia E-Tech hibrid Captur și Arkana. Conform inginerilor Renault, bateriile produse de VEJ vor fi utilizate și pe motorizarea hibrid care va fi lansată anul viitor pe modelul Jogger. De asemenea, Ford utilizează bateriile produse de Vehicle Energy Japan pentru unele dintre motorizările sale hibrid din SUA.

Related posts